Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πώς «απελευθερώνονται» τα κλειστά επαγγέλματα


Με συγκεκριμένες διατάξεις θα «απελευθερώνονται» τα κλειστά επαγγέλματα του νομικού, του φαρμακοποιού, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του ορκωτού λογιστή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αντιθέτως, για τα υπόλοιπα επαγγέλματα και κλάδους θα ορίζεται γενικά η άρση όλων των περιορισμών που δεν δικαιολογούνται από εθνικό συμφέρον, παραπέμποντας τις αποφάσεις σε προεδρικά διατάγματα των αρμόδιων υπουργών.



Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα που δημοσίευσε χθες το υπουργείο για το τι ειπώθηκε στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. Υπεραμύνεται των ωφελειών από το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων. Το υπουργείο αποφεύγει να δώσει οποιαδήποτε «κατεύθυνση» για το περιεχόμενο του νόμου που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από τις «θιγόμενους». Τόσο ισχυρές που, παρά την υποχρέωση της χώρας βάσει Μνημονίου να θεσπιστεί ο νόμος φέτος, η κυβέρνηση αποφάσισε να τον βάλει στο συρτάρι...



Παρενέργεια των παραπάνω αντιδράσεων ήταν η χρονική καθυστέρηση και σε άλλες 3 πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.



Παρουσιάστηκε η ρύθμιση της αγοράς τυχερών και τεχνικών παιγνίων. Προβλέπει ελεγχόμενο «άνοιγμα» του κλάδου προσδοκώντας έσοδα από άδειες, τέλη και φόρους 1 δισ. ευρώ ετησίως. Θεσμοθετεί την ίδρυση «Επιτροπής Εποπτείας Παιγνίων», η οποία θα παρακολουθεί την αγορά, φορολόγηση με διοικητικά τέλη εκκίνησης και λειτουργίας, ελεύθερη διάθεση τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων και διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους, κανόνες αδειοδότησης τυχερών παιγνίων και στοιχήματος με παιγνιομηχανήματα και αναθεώρηση του πλαισίου για το ιπποδρομιακό στοίχημα.



Επίσης, για την αρχή του 2011 αναβάλλεται το συνολικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Θα περιλαμβάνει τα νέα πληροφοριακά συστήματα, την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού και κυρίως του ελεγκτικού μηχανισμού (διοικητικές και θεσμικές αλλαγές), νέο πλαίσιο δίωξης (διοικητικής και ποινικής) της φοροδιαφυγής και δράσεις για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών (επικοινωνιακή εκστρατεία και δράσεις ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: