Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Google Body Browser: Μία WebGL εφαρμογή που μας ξεναγεί στο ανθρώπινο σώμα



Η Google παρουσίασε στο WebGL Camp μία τρισδιάστατη εφαρμογή με την ονομασία Google Body Browser.

Πρόκειται για μία ανατομική απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος και των επιμέρους συστημάτων και οργάνων του, η οποία ωστόσο σε αντίθεση με όλες τις υπάρχουσες δεν χρησιμοποιεί Flash ή Java ή άλλο plug-in, αλλά τρέχει σε οποιοδήποτε browser υποστηρίζει WebGL εφαρμογές. Προς το παρόν αυτό συμβαίνει μόνο σε beta εκδόσεις του Firefox και του Chrome.



Στην εφαρμογή παρουσιάζονται ως layers τα ακόλουθα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού:

εγκέφαλος/νευρικό σύστημα

καρδιά/κυκλοφορικό σύστημα

πνεύμονες, ήπαρ, νεφροί/πεπτικό σύστημα

οστά

μυικό σύστημα

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δει την ονομασία κάθε μέλους, κάθε οργάνου ή κάθε επιμέρους κομματιού του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχει δυνατότητα περιστροφής του σώματος και μεγέθυνσης σε κάποιο σημείο. Επίσης μπορεί να αναζητήσει κάποια ορολογία και το αποτέλεσμα να προβληθεί πάνω στο σώμα.



H χρήση του Google Body Browser είναι δυνατή και στον Chrome 8, αρκεί να είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα χρήσης WebGL. Προκειμένου να ενεργοποιηθεί απαιτείται η πληκτρολόγηση στην γραμμή διευθύνσεων "about:flags" και "Ενεργοποίηση" στην επιλογή "WebGL". Mετά από αυτό απαιτείται επανεκκίνηση του browser.

ΕΣΥ ΒΛΑΚΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ Ο... πρωθυπουργός έδωσε 700 ευρώ για… τρίχες!




Την ώρα που η Αθήνα «παραλύει» από τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις βίαιες εργασιακές αλλαγές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να πάει μέχρι το κομμωτήριο και να δώσει.... έναν βασικό μισθό για να... κουρευτεί!



Πήρε την κόρη του και την σύζυγό του και επισκέφθηκαν το υπερπολυτελές κομμωτήριο των πλουσίων στο Ψυχικό για να περιποιηθεί τα μαλλιά του.



Ούτε προσθετική μαλλιών να έκανε όμως καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός έδωσε 700 ολόκληρα ευρώ για να κουρευτεί!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ;;;;



Πηγή: gossip-tv.gr

"ΜΠΙΖΝΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ...



Ρεπορτάζ : Κύρα Αδάμ

(από την Ελευθεροτυπία)

Η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν παίζει την Αθήνα μονότερμα. Τη μια αφήνει ασχολίαστο τουρκικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο στις αρχές του χρόνου στο Ερζερούμ, στην ετήσια σύνοδο των...

Τούρκων πρέσβεων, θα πάρει μέρος (!) ο Ελληνας πρωθυπουργός. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν «σχέδιο ειρήνης για το Αιγαίο», σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και τα άλλα προβλήματα.



Απόρρητα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα που περιγράφουν την τουρκική πολιτική

Η ελληνική κυβέρνηση ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε· δεν αντέδρασε καν. Από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου έσπευσε προχθές να δηλώσει ότι ήδη «κάνουνε μπίζνες στο Αιγαίο» χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.



Ολα αυτά το λιγότερο που υποδηλούν είναι ότι Αθήνα και Αγκυρα χρησιμοποιούν το Αιγαίο η κάθε μια για την εξυπηρέτηση της πολιτικής της.



Η μείωση της έντασης και η ειρήνη στο Αιγαίο αποτελεί πάγια ελληνική επιδίωξη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα παραχωρηθούν κυριαρχικά και οικονομικά ελληνικά δικαιώματα και συμφέροντα.



Παραχώρηση



Ομως, το οποιοδήποτε σχέδιο ή συμφωνία ειρήνης για το Αιγαίο (αν δεν επέλθει προηγούμενη τουρκική αλλαγή πολιτικής) συνεπάγεται εξ ορισμού παραχώρηση, διότι όλα τα συναφή θέματα, από την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ, τη ζώνη αλιείας, τον εναέριο χώρο, την περιοχή έρευνας και διάσωσης κ.λπ. έχουν ως βάση και εξαρτώνται από το εύρος των χωρικών υδάτων. Το εύρος των χωρικών υδάτων δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, ενώ παραμένει ενεργό το casus belli για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων μέχρι τα 12 ν.μ.



Και όμως, πίσω από αυτή «τη ρουτίνα» στην αντιμετώπιση του θέματος κρύβονται σημαντικές αλλαγές της τουρκικής πολιτικής που σημειώθηκαν στο παρελθόν και τις οποίες δεν εκμεταλλεύθηκε ποτέ η Αθήνα.



Νόμος του '64



Η Τουρκία το 1964 ψήφισε το νόμο 746/15-5-64 για το εύρος των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.



Με το νόμο αυτό η Τουρκία αποδεχόταν:



* Την αρχή της μέσης γραμμής, εκεί όπου υπήρχε επικάλυψη ελληνικής και τουρκικής χωρικής θάλασσας (όπως είναι στις ανατολικές ακτές των νήσων Λέσβου, Σάμου, Χίου, Ικαρίας, Καστελόριζου κ.λπ.) και δεν είχε επέλθει προηγουμένως συμφωνία. Η ενέργεια αυτή ήταν λογική και είχε ως βάση τη διεθνή νομιμότητα.



* Την αρχή της αμοιβαιότητας, δηλαδή αν η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά ύδατά της στα 10 ν.μ. ή 12 ν.μ. το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η Τουρκία, καθώς επίσης και το αντίστροφο.



Η Αθήνα δεν εκμεταλλεύθηκε ποτέ τις διατάξεις του τουρκικού νόμου, θεωρώντας τον προφανώς ως «σίγουρο».



Η τουρκική πολιτική άλλαξε το 1982, με στόχο το σφετερισμό των ελληνικών κυριαρχικών και οικονομικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Ετσι η Τουρκία (από κοινού με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Βενεζουέλα) όχι μόνον καταψήφισε το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, αλλά βρήκε την ευκαιρία να αλλάξει και το νόμο για τον καθορισμό του εύρους των χωρικών υδάτων, ψηφίζοντας το νόμο 2674/1982.



Ισχύων νόμος



Με τον ισχύοντα νόμο:



* Καταργείται η αρχή της αμοιβαιότητας και ορίζεται ότι για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι ιδιομορφίες στη θάλασσα, καθώς και η αρχή της επιείκειας. Αυτό αναφέρεται σαφώς στα ελληνικά νησιά στο Αν. Αιγαίο. Προκειμένου ακόμα να αιτιολογήσει τις επεκτατικές βλέψεις της κατά της Ελλάδας και να επιβάλει τις θέσεις του τουρκικού νόμου, η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν συνέχεια της ηπειρωτικής Τουρκίας.



* Καταργείται η μέση γραμμή τόσο για τα χωρικά ύδατα όσο και για τα θαλάσσια σύνορα και αυτά θα καθορίζονται με την αρχή της επιείκειας και τις ιδιομορφίες της περιοχής. Για παράδειγμα, στην περιοχή της Σάμου, της Χίου, του Καστελόριζου κ.λπ., όπου η απόσταση με την Τουρκία είναι 3 ν.μ., τα χωρικά ύδατα και τα θαλάσσια σύνορα δεν θα είναι 1,5 ν.μ. (μέση γραμμή), αλλά η περιοχή θα ανήκει σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο στην Τουρκία, διότι εκεί υπάρχουν ιδιομορφίες, αφού η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα νησιά αυτά αποτελούν προέκταση και συνέχεια της ηπειρωτικής Τουρκίας...



Σύμφωνα με το νόμο, το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας είναι αυτό που θα καθορίζει τις γραμμές βάσης, δηλαδή την περιοχή από την οποία μετρώνται (αρχίζουν) τα χωρικά ύδατα. Ετσι στην περιοχή του κόλπου της Σμύρνης, στα Στενά κ.λπ., η Τουρκία μπορεί να ορίσει γραμμή βάσης 60 ν.μ. και τα τουρκικά χωρικά ύδατα να φτάσουν μέχρι... τη Θάσο.



Οι ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα από το 1982, όταν εκφράστηκαν εγγράφως και επισήμως οι σφοδρές ανησυχίες για τον τουρκικό νόμο και ετέθησαν και υπόψη τού τότε πρωθυπουργού, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.



Είναι ενδεικτικό το απόρρητο έγγραφο του τότε Α/ΓΕΑ Ν. Κουρή προς τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου, αλλά και το τηλεγράφημα της ίδιας περιόδου από την πρεσβεία της Αγκυρας που γνωστοποιεί τον τουρκικό νόμο.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργο τα έμαθες τα νέα; Η Ιρλανδία πήρε τα λεφτά χωρίς μνημόνιο



--------------------------------------------------------------------------------



Οριακά και συγκεκριμένα με 81 ψήφους υπέρ και 75 κατά, το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνολικού ύψους 85 δισ. δολαρίων.

Τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου οικονομικής βοήθειας αναμένεται να δοθούν στον τραπεζικό τομέα για τη στήριξή του, ενώ το υπόλοιπο ποσό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ιρλανδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η συμφωνία από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ήρθε ένα μόλις 24ωρο μετά την έγκριση από το ιρλανδικό κοινοβούλιο με ισχνή πλειοψηφία της συμφωνίας για «άμεση παροχή εξωτερικής οικονομικής βοήθειας», από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία έχουν καταστήσει σαφές ότι θα επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία, αν έρθουν στην εξουσία μετά τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου.

Το ΔΝΤ ανέφερε από την πλευρά του ότι «θα είναι πρόθυμο να γίνει μία επαναδιαπραγμάτευση» μετά τις εκλογές.



Αυτό κατάφερε η Ιρλανδική κυβέρνηση θέτοντας ως κύριο και μοναδικό γνώμονα των κινήσεων-αποφάσεών της το συμφέρον του Ιρλανδικού λαού. Στον αντίποδα, η Ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να νιώθει ΚΑΜΙΑ διάθεση μεταμέλειας, συνεχίζει να στηρίζει το μνημόνιο και να νομοθετεί με νέα αισχρά νομοσχέδια εις βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του Ελληνικού λαού.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη -της δανειοδότησης χωρίς μνημόνιο- στην Ιρλανδία, απογυμνώνει και τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρει πλέον προσωπικά και αποκλειστικά την ευθύνη της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Φυσικά, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως δήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Και ούτε προβλέπεται, αφού η είδηση αυτή καθεαυτή έχει "μειωθεί" στην Ελλάδα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό το τι ακριβώς συνέβη πριν αλλά και μετά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα των σκανδάλων και των μη συλληφθέντων ενόχων, στην Ελλάδα του σοσιαλιστή Παπανδρέου και του σοσιαλιστή Στρος Καν, εάν δεν συμβούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, εάν δεν δρομολογηθούν αλλαγές προκειμένουν να μην επέλθει ο αργός θάνατος μίας χώρας, τότε τον ρόλο της κάθαρσης και των λύσεων θα αναλάβουν οι πολίτες, οι οποίοι είναι και κάτοχοι - ιδιοκτήτες της χώρας και εκ του Συντάγματος, οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά τους που σε ρυθμό χιονοστιβάδας απεμπολεί η τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ 11888 ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ


ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.....

Αντί να καλούμε 11888 βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00,



δηλ.210 11888 00 και χρεωνόμαστε αστικό.



Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό.

Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν.



Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόϊδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία.

Ήρθε η ώρα να τους κοροιδέψουμε εμείς.



Από σταθερό τηλέφωνο καλούμε το 210 1188800 που αν έχουμε εναλάκτικό πάροχο με δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόμαστε



αν όχι την χρεωνόμαστε σαν αστική, και τους λέμε με συνδέετε στο 69 τάδε? και σου λένε "Ευχαριστούμε σας

ενημερώνουμε ότι η χρέωση συνεχίζεται"



Τώρα δεν προτιμάτε το 11880?

Σας έχω κι άλλα. 210 1188800 ΟΤΕ



210 1185000 VIVODI



210 1183300 Vodafone



210 1182100 Δεν την ξέρει η μάνα της



Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι:

210 + υπηρεσία + 00



Οι εταιρείες αυτές ψοφάνε να τους καλέσουμε να μας συνδέσουν και να χρεωνόμαστε υποτίθεται.

Ιδίως κάτι μικρές σας το 11821



Θέλετε κι άλλα? Σας έχω



Οι πενταψήφιοι αριθμοί έγιναν για να υπερχρεωνόμαστε.



πχ το 14944 τηλεπληροφορίες ΟΤΕ (φαρμακεία νοσοκομεία οπαπ κλπ)



Σας έχω ένα ενδεικτικό πινακάκι με αυτούς τους αριθμούς κλήσης.



14744
Αποτελέσματα Παιχνιδιού

"ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" 210 1474400



14844
Ωρα Ελλάδος 210 1484400



14944 Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Ιατροί (Αττικής, Θεσ/κης, Πατρών, Κρήτης,Θεσσαλίας, Μυτιλήνης)



Δρομολόγια: Πλοίων, Ολυμπιακών Aερογραμμών- ΑEGEAN, OΣΕ, ΚΤΕΛ,Προαστιακού



Αποτελέσματα: SUPER 3, EXTRA 5, ΤΖΟΚΕΡ - ΛΟΤΤΟ - ΠΡΟΤΟ - ΠΡΟΠΟ - ΠΡΟΠΟ Γκόλ, Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο / Ιππόδρομος Ζώδια & Συνταγές (από τη Μαρία Λόη)



Δελτίο καιρού Ελλάδος & Ατμοσφαιρική Ρύπανση Αττικής



ΚΤΕΟ (Αθηνών, Θεσ/κης, Πατρών),



Διανυκτερεύοντα Βενζινάδικα Αττική) 210 1494400



Γενικά ότι πενταψήφιο αριθμό

ξέρετε ισχύει το 210 + αριθμός + 00



Αυτά μόνο από σταθερό από κινητό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.



Άντε και καλές κλήσεις μην χρεώνεστε!



NEO!!!



Καλέστε 210 11889 00 και ζητήστε σύνδεση με κινητά ή σταθερά εξωτερικού προς όλον τον κόσμο

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ



Εξωφρενική λίστα προστασίας επωνύμων



Κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο τα ονόματα γνωστών και επώνυμων που διαθέτουν αστυνομικούς και αποκαλύπτει το «Παρόν».

Η λίστα είναι στην κυριολεξία εξοργιστική. Ανάμεσα σε εκείνους που εμείς πληρώνουμε για να κάνουν τη φιγούρα τους συμπεριλαμβάνονται ο Γιώργος Λιάγκας, ο Ντέμης Νικολαίδης, ο Σπύρος Καρατζαφέρης, ο Π. Κολιοπάνος, η Λιάνη, ο......

Μαλέλης και η Παναγιωταρέα (!!!)



Διαβάστε όλη τη λίστα και βγάλτε συμπέρασμα...............

Aγγελόπουλος Θ. (2), Αγγελοπούλου Γ. (5), (ιδιωτική φύλαξη τώρα)

Αγγελούσης Ευστάθιος, Αδαμόπουλος Γιώργος, Αθανασούλης Θανάσης, Αλεξανδρίδης Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Θ.(2) Αναστασιάδης Θ., Ανδριωτέλης Δ., Αποστολόπουλος, Αράπογλου, Αρχιεπίσκοπος (5)Βαλυράκης, (3)

Βαρδινογιάννης Γ., (6) Βαρδινογιάννης Β. (2) Βαρδινογιάννης Παύλος, Βερτέλης (2) Βλάσης Γιώργος, (2) Γεννηματά Φώφη, Δ. Γεωργακόπουλος, Γεωργαντόπουλος Χρήστος, (2) Γιαννακόπουλος Γιάννης, (2) Γιαννακού Στέλλα,

(2) Γκαργκάνας Νίκος, (2) Ν. Γκελεστάθης, (2) Γρίβας, (2) Διονυσάτος Γερ., (2) Ευαγγελάτος Νίκος, Ζαίρης Νίκος (2) Ζερβομπεάκος Λεω, (2) Ζιάκας Σπύρος, (2) Ζολότα Χήρα, (2) Κακαουνάκης Νίκος, Πάνος Καραγιάννης, (2) Καρατζαφέρης Σπύρος, Καραούτσος Κυρ. (2) Κατσακογιά Νίκη, (2) Κεδίκογλου Ρομύλος, (4) Κόκκαλης Σωκράτης, (ιδιωτική φύλαξη τώρα), Κοντομηνά Δημ.(ιδιωτική φύλαξη τώρα), Κόκκινος Βασίλης, (2) Κολιοπάνος Π. Κοπελούζος Δ., Κορκολόπουλος Β., Κουρτάκης Β., (2) Κουτζαμάνη Ευτέρπη, (2) Κυριακού Μίνωας, (6) Κωστόπουλος Γ., (2)Λαμπράκης Χρ., (3) Λάμπρου Χρ. (2) Λιάγκας Γιώργος, Λιάνη Δ. (3) Λινός Δ. (4) Λιόγας Α. (2)Λοβέρδος Δ, (2) Λυκουρέζος Αλ., Μαλέλης Στ., Μαλέσιος Γ., Μάμαλης Ν., (2) Μαργαρίτης Μ., Μαρίνος Γ., Μαρκής Β., Μασούρα Αν, (2) Μήτσης Α., Μουγιάκου Μ. (2) Μουστάκας Δ., (8) Μπακογιάννη Ντόρα, Μπίρμπος Θεοχ., (2) Μπόμπολας Γ, (2) Μπόμπολας Φ., Μίτη Αντώ, (2) Νασιάκος Φ., (5) Νικολαίδης Ντέμης, Νικολακόπουλος Κώστας, Παλαιοκρασάς Γ. (2) Παναγιωταρέα Άννα, (2) Παναγιωτόπουλος Π., (4) Παναγιώτου Αερ., (2) Παπαγγελόπουλος Γ., (2) Παπαδημητρίου Λευτ., (2) Παπαδόπουλος Γ., (2) Παπαηλιού Χ., (2), Πατέρας Ν., Πάτσης Λευτ., (2) Περατικός Β., Πετράκης Γ, (2) Πέτσος Γ., (2) Πλωμαρίτης Ν., Πρετεντέρης Γ., Προβόπουλος Γ., (2) Ρίζος Δ., (2) Ρωμαίος Γ., (2) Σανιδάς Γ., Σάλλας Σπ., Σαρρής Γ., Σιδέρης Γ. Στάη Έλλη, Συρίγος Φίλιππος, Τεντές Ιωάννης, (2)Τζαβάρα Μαρ., (2) Τράγκας Γ. (4) Τριανταφυλλόπουλος Μ. (2) Τσοτσορός, Υφαντή Δ., (2) Φασούλας Π., (2) Φλωράτος Γ., (2) Χατζηνικολάου Ν., Χριστοφοράκος Μ., (6) Χρυσοχοίδης Μ., (2) Ψυχάρης Στ.



΄Ελληνας

Δικτατορική συμπεριφορά από Πάγκαλο


Όποτε ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανοίγει το στοματάκι του, θυμίζει τον... παππού Πάγκαλο, τον δικτάτορα! Αυτή τη φορά, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνορωσικού συνδέσμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση σε όσους αντιδρούν στα μέτρα, λες και πρέπει ο ελληνικός λαός να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα καθετί επιβάλλει ετσιθελικά η κυβέρνησή του σε συνεργασία με την Τρόικα.



«Υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα οι οποίες έχουν πολύ ισχυρή φωνή. 500 υπάλληλοι εκεί, 100 -200 υπάλληλοι αλλού, είναι έτοιμοι να κλείσουν το κέντρο της Αθήνας και να αγωνιστούν έως θανάτου, όπως λένε στις τηλεοράσεις, για τα 500 ή τα 1000 ευρώ που αδίκως έχουν αποκτήσει και θέλουν να τα διατηρήσουν», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πάγκαλος. Να τον χαιρόμαστε!

Εμείς οι "άλλοι" και η αδιαφορία. H μεγαλύτερη "αρρώστια" των Ελλήνων


Πολύ συχνά στις συζητήσεις μας αναφέρουμε , "αν ξυπνήσει ο λαός" αντί να πούμε "αν ξυπνήσουμε εμείς " γιατί πραγματικά κοιμόμαστε είμαστε νωθροί και άξιοι της μοίρας μας . Όταν μέσα σε δέκα χρόνια καταφέρανε να μας φτάσουν σε αυτό το σημείο και δεν έχει ματώσει κανένα ρουθούνι τότε φυσικά και θα συνεχίσουν το απάνθρωπο έργο τους .Όταν δεν έχουμε την δύναμη να συσπειρωθούμε και να ασκήσουμε πίεση φυσικά και θα συνεχίσουν μέχρι να μας τα πάρουν όλα .



Το ζητούμενο πλέον δεν είναι να αναφέρουμε ειδήσεις για το τι κάνουν οι προδότες μας αλλά τι θα κάνουμε εμείς .¨Έχουμε φτάσει σε σημείο απίστευτο ότι και να μας κάνουν ότι και να ακούμε να μην μας σοκάρει, μας έχουνε κάνει συναισθηματικά αναίσθητους, αδρανείς. Ο κάθε Παναγόπουλος "προστάτης" παίρνει τα δικά μας λεφτά για να μας προστατεύσει ,λεφτά που εμείς δεν θα πάρουμε σε όλη μας την ζωή και δεν βρέθηκε κανένας να τον σαπίσει στο ξύλο.



Οι τράπεζες μας λεηλατούν ανενόχλητες και κανένας μας δεν βγήκε να αποκλίσει μια τράπεζα, για μια μέρα τουλάχιστον . Αν ήταν μόνο οι τράπεζες και ο Παναγόπουλος θα ήμασταν μια χαρά αλλά καθημερινά και από παντού μας χτυπάνε αλύπητα και καμιά αντίδραση από την πλευρά μας. Στα σούπερ μάρκετ μας κλέβουνε ,στις λαϊκές αγορές μας κοροϊδεύουνε πουλώντας μας φρούτα που γίνονται σε εργοστάσια με ράντισμα της μιας ώρας και τα δικά μας φρούτα τα παίρνουν για τζάμπα οι "έξυπνοι" οι Γερμανοί .



Η αρρώστια που έχει χτυπήσει όλους μας ,όλους τους Έλληνες είναι μια και λέγεται "αδιαφορία" διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ και αν σε αυτήν συμπληρώσουμε και την τεμπελιά που μας την κολλήσανε με το ζόρι τότε φυσικά και θα την χάσουμε την χώρα μας. Μια επιχείρηση φέρνει κέρδη όταν απαρτίζεται από άτομα ικανά εργατικά που ενδιαφέρονται για την επιχείρηση και προσπαθούν καθημερινά να βγάζουν περισσότερα και να ξοδεύουν λιγότερα και φυσικά όταν ο διευθυντής η ο ιδιοκτήτης φροντίζει για την επιβίωση της .Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να δώσει μισθούς μεγαλύτερους από όσους πρέπει και μπορεί γιατί αυτόματα αυτό θα σημάνει και την αρχή του τέλους για την επιχείρηση .



Τα ίδια ανάλογα ισχύουν και για τους διοικητές νοσοκομείων των διάφορων ΔΕΚΟ και

Οπουδήποτε υπάρχει μια ένωση ανθρώπων με κοινό στόχο το κέρδος και την επιβίωση.

Ακόμη και στην διαχείριση μιας οικοδομής όταν υπάρχει πρόγραμμα έλεγχος τότε όλες οι οικογένειες θα έχουν πρόοδο και οικονομία, αν όμως έχουμε έναν διαχειριστή να κλέβει και τους ένοικους αδιάφορους τότε όλοι πάνε κατά διαόλου εξαιτίας ενός κλέφτη κακοδιαχειριστή και πολλούς ανεύθυνους ένοικους.



Μια Χώρα επίσης είναι τόσο καλή όσο άριστοι είναι οι ηγέτες τις και όσο καλά και εφαρμόσιμα προγράμματα έχουν για τον λαό όταν όλοι προσπαθούν για το κοινό καλό και λειτουργούν σαν μια επιχείρηση που όμως κοινό κέρδος θα έχουν την καλή διαβίωση .



Μια τέτοια χώρα θα αποτελείτε από καλά διαχειριζόμενα χωριά και από καλά διαχειριζόμενες πόλεις τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα κράτος δυνατό και ένα κράτος ευημερίας . Αντ' αυτού σήμερα βρισκόμαστε στην θλιβερή αυτή κατάσταση όπου από έναν διαχειριστή οικοδομής και μέχρι τον πρωθυπουργό όλοι κοιτάνε πως θα βγάλουνε χρήματα εις βάρος του συνόλου –λαού που τους επέλεξε για να τον εκπροσωπούν .



Αν σε όλους αυτούς βάλουμε την δική μας αδιαφορία την ατιμωρησία τότε δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβουμε για το που θα καταλήξουμε σαν χώρα. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να μάθουμε και να αλλάξουμε νοοτροπία για να μπορέσουμε να αλλάξουμε χώρα και ηγέτες. Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε γύρω μας και να καταγγέλλουμε να φωνάζουμε να μαζεύουμε υπογραφές σε ότι "υποπέφτει" στην αντίληψη μας.



Πρέπει να γίνουμε όλοι εμείς πρώτα πιο υπεύθυνοι και στην συνέχεια να απαιτούμε και

από τους άλλους το ίδιο. Πρέπει να καθίσουμε στην ουρά για να πάρουμε το εισιτήριο μας ,τον λογαριασμό μας και όλοι μαζί να φωνάξουμε όταν κάποιος πάει να παραβεί την ουρά . Γενικά θα πρέπει όλοι να "σκοτώσουμε" την αδιαφορία που μας "κόλλησε" ο Αμερικανισμός και η νέα τάξη πραγμάτων . Τότε ίσως μπορέσουμε να έχουμε ξανά ένα κράτος.



Άρα την άλλη φορά που θα πείτε αν ξυπνήσει ο λαός να γνωρίζετε ότι λέτε ψέματα ,πείτε πιο σωστά αν ξυπνήσω ο "κοιμισμένος" και τότε θα φανεί ο δρόμος και τότε θα αρχίσουνε τα πολεμικά τύμπανα και τότε δεν θα μπορεί κανένας Ψωμιάδης καμία Ντόρα κανένας Γιωργάκης κανένας Παναγόπουλος να εμφανίζεται σε καμία συγκέντρωση κανένας δήμαρχός κανένας πρόεδρος κανένας διαχειριστής δεν θα τολμάει να ακουμπάει τα λεφτά του συνόλου γιατί θα το πληρώνει ακριβά.



Πηγή:Epirus Ellas

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΑΠ - ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ




Οι Σπανουδάκης-Σταματόπουλος (διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΠΑΠ) με τις μηνιαίες αμοιβές των 20.000 ευρώ καλούνται από τον αρμόδιο υπουργό να περικόψουν μισθούς στον ΟΠΑΠ.



Οι ίδιοι, όμως, απαντάν ότι οι αμοιβές στον ΟΠΑΠ αποφασίζονται από τη … γενική συνέλευση των μετόχων (δελτίο τύπου του ΟΠΑΠ στις 10-12-10).



Διαβάστε στην νέα ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου πώς συγκαλείται αυτή η γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ (με ένα άτομο!).



Όσο για το blog (www.greentank.gr) που έστησαν στελέχη και συνεργάτες του ΟΠΑΠ (Γιώργος Γανωτής, Δημήτρης Διώτης) για να προσφέρουν συμβουλές για πράσινη ανάπτυξη (δηλαδή για την άντληση κρατικού χρήματος) σε αυτό συνέβη (μετά από προηγούμενη ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου) το εξής περίεργο:



Από το blog εξαφανίστηκαν τα ονόματα όλων των … πράσινων ειδικών ( δηλαδή Γανωτή, Διώτη και άλλων) αλλά και το διαφημιστικό banner του ΟΠΑΠ.

Έτσι οι πράσινες συμβουλές (για άντληση κρατικού χρήματος) δίδονται τώρα … ανωνύμως.



Διαβάστε την νέα ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου για τον ΟΠΑΠ.



ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Β’ ΑΘΗΝΩΝ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου



Θέμα: “Εμπαιγμός της κοινής γνώμης από τον ΟΠΑΠ”



Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΠΑΠ την 10η Δεκεμβρίου 2010 αναφέρει ότι οι μισθοί της «διοικητικής πυραμίδας» (sic) αποφασίζονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων.



Αυτό, βεβαίως, αποτελεί εμπαιγμό της κοινής γνώμης αφού είναι γνωστό ότι το ελληνικό δημόσιο (κατέχοντας το 34% των μετοχών του ΟΠΑΠ) αποτελεί τον κύριο μέτοχο που, στην ουσία, αποφασίζει για οτιδήποτε αφορά στον ΟΠΑΠ.

Έτσι αυτές οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ….έναν υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος … προσυπογράφει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (το οποίο ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομικών!).



Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι οι Σπανουδάκης-Σταματόπουλος αποφάσισαν οι ίδιοι για τις αμοιβές τους (κατά εκτίμηση 20.000 ευρώ τον μήνα), τις εισέπραξαν και στην συνέχεια η απόφασή τους επικυρώθηκε από τη … γενική συνέλευση των μετόχων.

Επειδή, όμως, ο ΟΠΑΠ επιμένει ότι οι αμοιβές των στελεχών του που προσελήφθησαν (με μηνιαίες αμοιβές της τάξεως των 10.000 ευρώ) αποφασίστηκαν από τη γενική συνέλευση είναι εύλογο να υπάρχουν και τα πρακτικά αυτών των γενικών συνελεύσεων.



Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το ακριβές ύψος των αμοιβών αυτών, ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει απαντήσει.

Δηλαδή, ό,τι γνωρίζουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ δεν μπορούν να το γνωρίζουν οι βουλευτές !



Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:



1. Ποιές είναι οι ακριβείς αμοιβές των Ιωάννη Σπανουδάκη και Χάρη Σταματόπουλου και τι ακριβώς αναφέρουν οι σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΟΠΑΠ (προσκόμιση πρακτικών)



2. Ποιες είναι οι αμοιβές των παρακάτω στελεχών της… διοικητικής πυραμίδας του ΟΠΑΠ και με ποιες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης αυτές ορίστηκαν(προσκόμιση πρακτικών). Για διευκόλυνσή σας αναφέρουμε σε παρένθεση τις (μετριοπαθείς) εκτιμήσεις για τους μηνιαίους μισθούς αυτών των στελεχών. Βενετσάνος Ρογκάκος (10.000), Στέλιος Χειλαδάκης ( 10.000), Γιώργος Γανωτής (10.000), Απόστολος Κουκουβίνος (10.000), Γιώργος Αγγελόπουλος (6.000), Ευθαλία Σιαμανή (7.000), Ε. Πλοιάρχου (7.000), Αθανάσιος Λαψάνας (5.000).



3. Κατά πόσο πρόκειται να περικοπούν οι μισθοί στον ΟΠΑΠ σύμφωνα με τη

δήλωση του αρμόδιου υπουργού (12-12-10).



Ο Ερωτών Βουλευτής

ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ..


 Ύστερα από έκτατη συνεδρίαση το προεδρείο της ομοσπονδίας ταξί αποφάσισε να μην εισπράξουν τα ταξί το καθιερωμένο δώρο Χριστουγέννων 2010 όπως κάθε χρόνο αφού το ίδιο συνέβη και την περίοδο των γιορτών του Πάσχα που μας πέρασε ως συμπαράσταση της...... δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που επικρατεί στην χώρα προς όφελος του επιβατικού κοινού.



Παράλληλα, το σωματείο του ταξί αποφάσισε να συμμετάσχουν οι οδηγοί ταξί στην πανελλαδική απεργία όλων των σωματείων της χώρας στις 15 Δεκεμβρίου 2010 με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως στις 2 το μεσημέρι.

Δύο στους πέντε στο όριο της φτώχειας


 Στο όριο της φτώχειας ζουν δύο στους πέντε Έλληνες, έχοντας ήδη λάβει τις κοινωνικές παροχές από το κράτος, ενώ ένας στους δέκα δεν έχει πόρους να πληρώσει «τα προς το ζειν», σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2008, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.





Σύμφωνα με τη Eurostat, τα άτομα στο όριο της φτώχειας είναι εκείνα τα οποία ζουν σε νοικοκυριά με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Στην «Ε.Ε. των 27», το 16,5% των πολιτών (81 εκατ. άτομα) ζούσε στο όριο τις φτώχειας (έχοντας λάβει τις κοινωνικές παροχές).



Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Πρώτη είναι η Λετονία (25,6%), ακολουθεί η Ρουμανία (23,4%), η Βουλγαρία (21,4%) και η Ελλάδα (20,1% ή 2,2 εκατ. πολίτες). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (9%), στην Ολλανδία και τη Σλοβακία (11%).



Εξάλλου, το 11,2% του πληθυσμού της Ελλάδας (1,2 εκατ. πολίτες), αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, τη θέρμανση, να λάβει γεύμα με κρέας ή ψάρι τρεις φορές την εβδομάδα, να ανταποκριθεί σε αναπάντεχα έξοδα κ.λπ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην «Ε.Ε. των 27» το 8% του πληθυσμού αντιμετώπιζε τέτοιου είδους δυσκολίες. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Βουλγαρία (41%) και στη Ρουμανία (33%), ενώ τα χαμηλότερα στο Λουξεμβούργο, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ισπανία (κάτω από το 3%).



Τέλος, το 7% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει στα λεγόμενα «νοικοκυριά χαμηλής πυκνότητας εργασίας», δηλαδή σε νοικοκυριά όπου οι ενήλικοι (από 18 έως 59 ετών) εργάζονται λιγότερο από το 20% των δυνατοτήτων τους (εξαιρούνται οι φοιτητές). Το αντίστοιχο ποσοστό στην "Ε.Ε. των 27" είναι 9%.

ΑΠΕ

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων ΕΣΥ - ΙΚΑ




 Το πράσινο φως για συγχωνεύσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ, µε νοσοκομεία του ΙΚΑ δίνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, που θα κατατεθεί τις επόμενες ηµέρες στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προβλέπει ότι τα νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται στο ΕΣΥ, λειτουργώντας ως παραρτήματα.



Πενθήμερη απεργία έχουν εξαγγείλει οι γιατροί του ΙΚΑ. Την αναδιάρθρωση του τομέα πρωτοβάθμιας υγείας προβλέπει το νομοσχέδιο, το οποίο προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Βασικό άξονα του νομοσχεδίου αποτελεί η ενοποίηση όλων των μονάδων υγείας του ΙΚΑ με αντίστοιχες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εκτός από τα πολυιατρεία του Ιδρύματος, και τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα ενωθούν με ισάριθμα δημόσια νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ θα λειτουργούν ως παραρτήματα μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων. Παράλληλα στο νομοσχέδιο προβλέπεται η σύσταση του Οργανισμού Παροχών Υγείας, ο οποίος θα έχει υπό την εποπτεία του τις μονάδες υγείας πέντε ασφαλιστικών ταμείων και τα κέντρα υγείας.

Οι γιατροί του ΙΚΑ αντιδρούν στη μεταρρύθμιση, λέγοντας πως με την ενοποίηση των μονάδων υγείας υποβαθμίζονται οι παροχές υγείας στους ασφαλισμένους και συρρικνώνονται οι μισθοί.



ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τούρκος πιλότος: «Πως έριξα τον Ηλιάκη»


του Κώστα Χαρδαβέλλα



Για πρώτη φορά το newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός εγκλήματος στον ουρανό του Αιγαίου – που έχει κουκουλωθεί στο γνωστό δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων «Μην ενοχλείτε και καταγγέλλετε την Τουρκία».



Από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανασύρουμε το φάκελο του θανάτου του ηρωικού σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2010, στην περιοχή της Καρπάθου. Στο φάκελο αυτό υπάρχει η συγκλονιστική κατάθεση του Τούρκου πιλότου του F16, Χαλί Ιμπραήμ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έριξε τον Ηλιάκη με πύραυλο.



Την Τρίτη 23 Μαΐου 2010 το ραντάρ της Κρήτης έχει εντοπίσει μια τουρκική φρεγάτα, που πλέει στην περιοχή της Καρπάθου και δύο τούρκικα αεροπλάνα F16 RF-4, που κινούνται για την προστασία της φρεγάτας.



Αμέσως από τα Χανιά απογειώνονται δύο F16 για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Στο ένα από αυτά χειριστής είναι ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ο οποίος με κατάλληλους χειρισμούς μπαίνει ανάμεσα στα δύο τουρκικά για να πάρει τα νούμερά τους και να φωτογραφίσει τα όπλα που φέρουν. Εκείνη την στιγμή ο Χαλί Ιμπραήμ με το F16 έρχεται πίσω από τον Ηλιάκη και ο δεύτερος Έλληνας πιλότος έρχεται πίσω από το δεύτερο Τούρκο πιλότο και τον εγκλωβίζει στο ραντάρ των πυραύλων του.



Από και πέρα αρχίζει η περιγραφή του Χαλί Ιμπραήμ, στην κατάθεσή του στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.



«Ζήτησα από τον Ηλιάκη να απομακρυνθεί από τον σχηματισμό μας, ενώ με κατάλληλο ελιγμό τον εγκλωβίζω στο δικό μου σύστημα ραντάρ των πυραύλων μου. Ο ένας πιλότος δεν έφυγε, συνεννοήθηκα με το συμπολεμιστή μου στο δεύτερο αεροπλάνο και αντιμετώπισα την κατάσταση με εκτόξευση πυραύλου. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπέλυσε και αυτός έναν πύραυλο και βρήκε τον συνάδελφό μου χειριστή στο RF-4 στο φτερό και τον κατέρριψε».



Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι η κατάρριψη του ηρωικού Κώστα Ηλιάκη δεν ήταν ένα ατύχημα στον αέρα, αλλά μια καθαρή επιθετική πολεμική ενέργεια των Τούρκων πιλότων, γεγονός που έχει αποκρυφτεί επιμελώς μέχρι σήμερα.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τα δέκα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα


Ο εικοστός αιώνας έχει να παρουσιάσει χιλιάδες ιστορίες απάτης, φόνων και εγκλημάτων. Κάποια έγιναν περισσότερο γνωστά, ενώ κάποια άλλα δε γνώρισαν την προβολή που τους «άξιζε», χωρίς να υστερούν ωστόσο σε τίποτα από τα διάσημα εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.



Επιμέλεια: Παναγιώτης Αθανάσαινας



Η κλοπή της Μόνα Λίζα, 1911



Ο διάσημος πίνακας υπήρξε περιουσιακό στοιχείο των Γάλλων μοναρχών, ο Λουδοβίκος ο 14ος την μετέφερε στις Βερσαλλίες ενώ ο Ναπολέων την τοποθέτησε στην κρεβατοκάμαρά του. Δημιούργημα του Ντα Βίντσι στη Φλωρεντία, η Μόνα Λίζα είχε για μόνιμο σπίτι τη Γαλλία. Στις 20 Αυγούστου 1911 οι φύλακες διαπίστωσαν ότι ο πίνακας έλειπε από τη θέση του. Ολόκληρη η Γαλλία συνταράχτηκε από την κλοπή, τα σύνορα έκλεισαν, οι υπεύθυνοι του μουσείου απολύθηκαν και μία ολόκληρη λίστα δημιουργήθηκε με πιθανούς ενόχους. Με το πέρασμα του χρόνου αυξήθηκαν οι ανησυχίες και τα σενάρια περί καταστροφής του πίνακα.



Τότε οι υπεύθυνοι του Λούβρου έλαβαν μία επιστολή από την Γκαλερί Ουφίζι της Φλωρεντίας σχετικά με τη σύλληψη του Βιντσέντζο Περούτζια, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με γκαλερί έργων τέχνης προκειμένου να πουλήσει τον πίνακα και να τον επιστρέψει στην Ιταλία. Στις 14 Ιουνίου 1914 ο πίνακας επιστρέφεται στο Λούβρο, ενώ ο Περούτζια καταδικάστηκε σε φυλάκιση λίγων μηνών, με το ελαφρυντικό του πατριωτισμού.



Η Μαύρη Ντάλια, 1947



Ο φόνος της Ελίζαμπεθ Σορτ παραμένει ανεξιχνίαστος εδώ και εξήντα χρόνια. Στις 15 Ιανουαρίου 1947, εντοπίστηκε το κακοποιημένο και διαμελισμένο στη μέση σώμα μιας γυναίκας, κοντά στο Χόλιγουντ. Το πτώμα ανήκε στην Ελίζαμπεθ Σορτ, μία 22χρονη που είχε μεταβεί στην Καλιφόρνια αναζητώντας την τύχη της ως ηθοποιός και η οποία προς το παρόν εργαζόταν ως σερβιτόρα. Οι δημοσιογράφοι της έδωσαν το όνομα «Μαύρη Ντάλια», πιθανόν εμπνευσμένοι από την «Μπλε Ντάλια», μία ταινία όπου ένας πιλότος μαχητικού κατηγορείται για το θάνατο της άπιστης γυναίκας του.



Η λίστα των υπόπτων ήταν αμέτρητη, όπως και η λίστα κινήτρων του κάθε υπόπτου, ενώ η διάσταση που έλαβε το θέμα ήταν η αιτία μύθων γύρω από τις ηθικές και σεξουαλικές τάσεις του δολοφόνου. Η ιστορία αποτέλεσε έμπνευση ή το θέμα πολλών βιβλίων και ταινιών τα επόμενα χρόνια



Η υπόθεση Μάνσον, 1969



Στις 9 και 10 Αυγούστου 1969, δύο δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες. Στην πρώτη περίπτωση, μία ομάδα τεσσάρων δολοφόνησαν βίαια την οκτώ μηνών έγκυο ηθοποιό Σάρον Τέιτ, παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι μαζί με τέσσερις φίλους της και τον γιο του κηπουρού του σπιτιού. Η Τέιτ ικέτεψε για τη ζωή του αγέννητου παιδιού της, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με το αίμα της οι δολοφόνοι έγραψαν τη λέξη «γουρούνι» στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού.



Την επόμενη ημέρα, ο διευθυντής σούπερ μάρκετ Λένο ΛεΜπιάνκα και η γυναίκα του δολοφονήθηκαν με παρόμοιο τρόπο, ενώ στην κοιλιά του άντρα είχε χαραχτεί με πιρούνι η λέξη «πόλεμος» Χρειάστηκαν πέντε μήνες για να καταλήξουν οι έρευνες στον Τσαρλς Μάνσον και την αποκαλούμενη «οικογένεια». Η ομάδα απαρτιζόταν από γυναίκες-δολοφόνους τις οποίες ο Μάνσον κατεηύθυνε μέσω πλύσης εγκεφάλου και έστελνε να σκοτώνουν όποιους εκείνος θεωρούσε εχθρούς του. Η δίκη του έληξε το 1971 και καταδικάστηκε εις θάνατον, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια εξαιτίας της αντισυνταγματικότητας της ποινής σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.



Αντρέι Τσικατίλο, 1978



Έχοντας μεγαλώσει με την ιστορία του απαχθέντα αδελφού του ο οποίος πέθανε και έγινε τροφή των πεινασμένων Ουκρανών τη δεκαετία του ’30, ο Αντρέι Τσικατίλο φαινομενικά συνέχισε τη ζωή του, τελείωσε το σχολείο, σπούδασε και παντρεύτηκε. Ο σοβαρά διαταραγμένος εσωτερικός του κόσμος έβρισκε διέξοδο στα θύματα του αποφεύγοντας τη σύλληψη σχεδόν για δεκαπέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι την πρώτη φορά που συνελήφθη δεν καταδικάστηκε λόγω έλλειψης στοιχείων.



Ο Τσικατίλο διάλεγε αγόρια και κορίτσια εφήβους που σκότωνε με φρικτούς τρόπους ενώ καννιβάλιζε τα πτώματα. Το σκεπτικό του ήταν η απαλλαγή της κοινωνίας από τους «ανεπιθύμητους», για το λόγο αυτό επέλεγε πόρνες και παιδιά των δρόμων. Μέχρι την τελική του σύλληψη ο αριθμός των θυμάτων είχε ξεπεράσει τα πενήντα. Για τη μεταφορά του στα δικαστήρια χρησιμοποιήθηκε μεταλλικό κλουβί, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης δάγκωνε τα κάγκελα και εξαπέλυε ύβρεις κατά πάντων. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 1994.



Τζον Γουέιν Γκέισι, 1978



Στην περίπτωση του Τζον Γουέν Γκέισι τα κίνητρα και τα σημάδια υπήρχαν από πριν: Σύλληψη για ασέλγεια σε ανήλικο αλλά και μια παράξενη μυρωδιά γύρω από το σπίτι του που μάλιστα συχνά συζητούσαν οι γείτονες. Κατά τα άλλα όμως, ο Γκέιζι ήταν, κατά τους συμπολίτες του, εξέχων άνθρωπος, βοηθούσε τους γείτονες και διασκέδαζε τα παιδιά της γειτονιάς του. Όταν η αστυνομία άρχισε τις ανακρίσεις τον Δεκέμβριο το 1978 σχετικά με εξαφανίσεις στην περιοχή, ο Γκέισι τελικά ομολόγησε. Οι αρχικές έρευνες στο σπίτι του αποκάλυψαν ένα χώρο 15 τετραγωνικών κάτω από την αποθήκη του σπιτιού όπου βρέθηκαν τα απομεινάρια 28 νεαρών ανδρών και αγοριών. Ο Γκέισι αργότερα δήλωσε ότι τέσσερις ακόμη είχαν πεταχτεί στο ποτάμι.



Μέχρι το τέλος του έτους, η αστυνομία είχε σχεδόν κατεδαφίσει το σπίτι, ενώ η δίκη διήρκεσε λιγότερο από μια ώρα. Ο Γκέισι καταδικάστηκε σε θάνατο με ένεση, εφαρμόζοντας προσεκτικά τις νέες οδηγίες για τον μη «βίαιο και ασυνήθιστο» τρόπο εκτέλεσης. Η ποινή εκτελέστηκε το 1994, ωστόσο τα 18 οδυνηρά λεπτά που χρειάστηκαν για να ενεργήσει το θανατηφόρο διάλυμα προκάλεσαν συζητήσεις για την καταλληλότητα της μεθόδου.



Τεντ Μπάντι, 1978



Ο Τεντ Μπάντι χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο γοητευτικούς εγκληματίες των ΗΠΑ. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που στραγγάλιζε, διαμέλιζε και κρεμούσε τα κεφάλια των πτωμάτων στο σαλόνι του. Με μερικά από αυτά κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι ωσότου η οσμή της αποσύνθεσης γίνει αφόρητη.



Όταν ήταν φοιτητής της νομικής, ο Μπάντι είχε συλληφθεί για απαγωγή το 1975, αλλά απέδρασε το 1977. Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 1978 ήταν η κύρια περίοδος δράσης του, ενώ. ανάμεσα στα θύματα του ήταν ένα δωδεκάχρονο κορίτσι. Στη δίκη υπερασπίστηκε τον εαυτό του χωρίς δικηγόρο, παίρνοντας δύναμη από τα γράμματα των γυναικών που έφταναν κατά χιλιάδες στη φυλακή. Μάλιστα παντρεύτηκε μία συγκρατούμενή του με την οποία απέκτησε και παιδί.



Μέχρι το 1989, όταν και εκτελέστηκε σε ηλικία 43 ετών στην ηλεκτρική καρέκλα, είχε ομολογήσει τριάντα φόνους.



Τζέφρι Ντάμερ, 1991



Το επώνυμο του έχει γίνει συνώνυμο με το «τέρας». Αποπλάνησε νεαρούς άντρες και αγόρια σε τουλάχιστον 17 περιπτώσεις. Μία εξ αυτών, το 14χρονο θύμα κατάφερε να αποδράσει και να μίλησει σε αστυνομικούς. Όμως, ο Ντάμερ κατάφερε να τους πείσει ότι επρόκειτο για ερωτικό καβγαδάκι, αφού η κατάσταση επήρειας ναρκωτικών ουσιών που βρισκόταν ο 14χρονος ενίσχυσε τους ισχυρισμούς του Ντάμερ. Όπως άλλοι δώδεκα πριν από αυτόν και ακόμη τέσσερις μετά, ο νεαρός είχε την ίδια τύχη, δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε από τον Ντάμερ ο οποίος φύλαξε το κρανίο του για ενθύμιο. Τα υπόλοιπα μέλη του νεαρού όπως και των άλλων θυμάτων τα κρατούσε στο ψυγείο, ενώ φήμες αναφέρουν ότι ασκούσε κανιβαλισμό.



Μετά τη σύλληψη του τον Ιούλιο του 1991, ο Ντάμερ καταδικάστηκε σε κάθειρξη χιλίων ετών και δολοφονήθηκε από συγκρατούμενο του τον Νοέμβριο του 1994.



Η κατάρρευση της Τράπεζας Μπάρινγκς, 1995



Η Μπάρινγκς ήταν η παλαιότερη τράπεζα και ένας από τους πιο αξιόπιστους χρηματοπιστωτικούς οίκους της Βρετανίας, με τη βασίλισσα της Αγγλίας να συγκαταλέγεται στο πελατολόγιο της. Ωστόσο, προκειμένου να επιβιώσει τον ανταγωνισμό του 20ου αιώνα, προχώρησε στην πρόσληψη διάφορων νεαρών και φιλόδοξων ειδικών των επενδύσεων, ένας εκ των οποίων ο Νικ Λίσον. Ξεκινώντας από χαμηλή θέση, οι γνώσεις του τον βοήθησαν να βρεθεί σύντομα στη Σιγκαπούρη όπου προέβλεπε τις μεταβολές στις παγκόσμιες αγορές. Κάποια στιγμή μάλιστα, οι προβλέψεις του αντιστοιχούσαν στο 10% των κερδών της τράπεζας.



Μέσω ενός μυστικού δικού του λογαριασμού, στοιχημάτισε κάποια στιγμή σε άνοδο του δείκτη Nikkei της Ιαπωνίας, ο οποίος όμως τη συγκεκριμένη μέρα υπέστη μεγάλες απώλειες εξαιτίας σεισμού στο Κόμπε. Οι απώλειες του Λίσον ήταν τόσο μεγάλες που συμπαρέσυραν την Μπάρινγκς σε πτώχευση και την αγορά της από την ING για μία βρετανική λίρα. Ο Λίσον εξέτεισε ποινή φυλάκισης έξι ετών για απάτη, ενώ σήμερα είναι μάνατζερ ποδοσφαιρικής ομάδας στη Σκωτία.



Μαίρη Λετουρνώ, 1998



Η Αμερικανίδα δασκάλα προκάλεσε ρίγη στους γονείς όλης της χώρας όταν σύναψε σχέσεις με τον δωδεκάχρονο μαθητή της μετά από το φλερτ που διήρκεσε ένα χρόνο. Η Λετουρνώ, μητέρα τεσσάρων, έμεινε έγκυος από τον μαθητή της προτού φυλακιστεί με τις κατηγορίες βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκου. Αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή, την οποία παραβίασε συνάπτοντας ξανά σχέσεις μαζί του και μένοντας έγκυος για δεύτερη φορά.



Η ιστορία παρουσιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης με πολλές δόσεις τρέλας αλλά και ρομαντισμού εξαιτίας της άρνησης της να αποκηρύξει την αγάπη της με κόστος της ελευθερίας της. Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της από τον νεαρό πρώην μαθητή της, και έκτο συνολικά, ξεκίνησε να εκτίει την επταετή ποινή φυλάκισής της. Το 2004 αφέθηκε και πάλι ελεύθερη, οπότε και παντρεύτηκε τον νεαρό εραστή της ο οποίος στο μεταξύ ήταν 21 ετών.



Η σφαγή στο Κόλουμπάιν, 1999



Τα βίαια επεισόδια ήταν πρόβλημα στα σχολεία των ΗΠΑ αρκετό καιρό πριν την 20η Απριλίου του 1999. Ο Ντίλαν Κλέμπολντ και ο Έρικ Χάρις ήξεραν ότι θα έπρεπε να κάνουν κάτι ιδιαίτερο για να κάνουν το δικό τους έγκλημα να ξεχωρίσει. Για το λόγο αυτό μαγνητοσκόπησαν τη μετατροπή του Λυκείου στο Κόλουμπάιν σε σφαγείο: Σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή, τραυμάτισαν 24 άλλους και τελικά αυτοκτόνησαν την ώρα που το περιστατικό προβαλλόταν ζωντανά από τα τηλεοπτικά κανάλια.



Αυτό το ξέσπασμα βίας σε ένα σχολείο της μέσης-ανώτερης τάξης των ΗΠΑ προκάλεσε έντονους προβληματισμούς. Γονείς και ειδικοί συζητούσαν για την κυριαρχία της βίαιης μουσικής στις προτιμήσεις των εφήβων καθώς και τον αιμοσταγή χαρακτήρα των βιντεοπαιχνιδιών. Ωστόσο, αναπάντητο παραμένει για όλους τους γονείς το ερώτημα της πρόληψης ενός τέτοιου ξεσπάσματος αφού τα δύο συγκεκριμένα παιδιά δεν είχαν δώσει κανένα δείγμα βίαιης συμπεριφοράς μέχρι την ημέρα που αποφάσισαν να μπουν στο σχολείο με καραμπίνες.



Πηγή:24γράμματα

ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ


Γιορτάζουμε σήμερα 13 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Ευστρατίου, Αυξέντιου, Ευγενίου, Μαρδάριου και Ορέστη, ας πούμε λίγα λόγια:





Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης μαρτύρησαν την περίοδο του σκληρού διωγμού εναντίων των χριστιανών επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού.

Ο Ευστράτιος, ήταν ανώτερος αξιωματικός, και συνελήφθη από τον Δούκα Λυσία. Αυτός, αφού τον βασάνισε με τον πιο φρικτό τρόπο, έπειτα τον έστειλε στον έπαρχο Αγρικόλα. Φημισμένος αυτός για την ωμότητά του απέναντι στους χριστιανούς, έβαλε τον Ευστράτιο να βαδίσει με σιδερένια παπούτσια, που είχαν μέσα μυτερά καρφιά. Κατόπιν τον αποτελείωσε, αφού τον έριξε μέσα στη φωτιά. Ο Αυξέντιος, ήταν Ιερέας και συμπολίτης του Ευστρατίου, ο ηγεμόνας τον πίεσε να αλλαξοπιστήσει με πολλές δελεαστικές υποσχέσεις.

Αλλά ο άξιος λειτουργός του Χριστού απάντησε: «Δεν είναι ανάγκη να λέω πολλά λόγια Λυσία. Στη ζωή αυτή είμαι του Χριστού και θα είμαι δικός Του μέχρι θανάτου. Και αν αναρίθμητους δαρμούς και πληγές μου δώσεις, και αν με φωτιά και σίδερο με λιώσεις, ο Χριστός μου είναι Παντοδύναμος και ο Σταυρός Του ακαταμάχητος. Αυτός καθ'εαυτόν ο Αυξέντιος είναι αδύνατος. Αλλά του χριστιανού Αυξεντίου το φρόνημα δε θα κάμψεις ποτέ». Εξαγριωμένος τότε ο ηγεμόνας από την απάντηση του Αυξέντιου, αμέσως τον αποκεφάλισε. Τον Μαρδάριο, αφού του τρύπησαν τους αστραγάλους τον κρέμασαν με το κεφάλι προς τα κάτω και τον έκαψαν. Ο Ευγένιος ήταν και αυτός αξιωματικός, αφού του έκοψαν τη γλώσσα και τα χέρια και του έσπασαν τα πόδια, με αυτόν τον βάναυσο τρόπο παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο. Ο Ορέστης ήταν στρατιώτης, τον ξάπλωσαν σε πυρακτωμένο κρεβάτι και τον θανάτωσαν.



Στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!



Ανάλυση ονομάτων:

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ: (από ευ + στρατός) = ο αρχηγός ένδοξου στρατού.

ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ: (από το ρήμα αυξάνω) = ο μεγάλος.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ: (ευ + γένος) = ο έχων καλή καταγωγή και αισθήματα.

ΟΡΕΣΤΗΣ: (όρος + ίσταμαι) = ο ορεσίβιος.



Απολυτίκιο:

Η πενταυγής των αθλοφόρων χορεία, τη των αγώνων νοητή δαδουχία, την οικουμένην άπασαν αυγάζει νοητώς, ο σοφός Ευστράτιος, συν Αυξεντίω τω θείω, Ορέστης και Μαρδάριος και Ευγένιος άμα, ους ευφημούντες είπωμεν πιστοί, χαίροις μαρτύρων πεντάριθμε σύλλογε.



Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος





http://agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1298:2010-12-12-22-46-27&catid=99:news&Itemid=369

Πράκτορες της Ελλάδας και της Τουρκίας:κατασκοπευτικό θρίλερ χωρίς τέλος


Σε έναν ακήρυχτο αλλά αέναο πόλεμο βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και της Τουρκίας.



Πράκτορες της ΕΥΠ οργώνουν τη γείτονα και «συνάδελφοι» τους της ΜΙΤ τη χώρα μας, προσπαθώντας να αποσπάσουν πληροφορίες ή να κάνουν «ζημιές» που θα φέρουν σε δυσχερή θέση τους αντιπάλους



Οι τελευταίες «γκρίνιες» των ανδρών της ΜΙΤ σε υψηλότατο επίπεδο ότι οι Έλληνες της ΕΥΠ «παίζουν βρόμικα» ήταν απλώς ένα ακόμα επεισόδιο του πολέμου.

Σε αυτό το κατασκοπευτικό θρίλερ έχουν συμβεί χιλιάδες συμβάντα, που στο μυαλό του ανυποψίαστου πολίτη φαντάζουν «τρομερά». Για τους πράκτορες, όμως, είναι καθημερινότητα



Μια ακόμα επιχείρηση και μία ακόμα άκρως απόρρητη έκθεση στο αρχηγείο τους. Ελάχιστα από αυτά έχουν βγει στη δημοσιότητα. Κάποια, ως «παραμύθια». Και δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι στα μεγάλα γεγονότα οι μυστικές υπηρεσίες παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο.



Ποιός μπορεί να ξεχάσει, για παράδειγμα, τον δήθεν δημοσιογράφο-πράκτορα της MIT, όπως αποδείχτηκε αργότερα που κάρφωσε τη σημαία στα Ίμια;



Οι αποκαλύψεις στα χρόνια που πέρασαν για την κρίση των Ιμίων και το περιεχόμενο των σημάτων εκατέρωθεν περιγράφουν γλαφυρά τον πόλεμο μεταξύ των υπηρεσιών.



Γιατί η ΕΥΠ σε έκθεση της προς την τότε πολιτική ηγεσία εξηγούσε ότι οι Τούρκοι πράκτορες θα… έστηναν κρίση στη βραχονησίδα



Και ακόμα και μετά το τέλος της, σε άνδρες της ΕΥΠ αποδίδουν κάποιοι Τούρκοι τα περίεργα δυστυχήματα στα οποία βρήκαν τον θάνατο τα έξι μέλη των πρακτόρων-κομάντος της γείτονος που είχαν καταλάβει τη βραχονησίδα.



Στα τελευταία επεισόδια έχουμε αθρόες συλλήψεις εκατέρωθεν για κατασκοπεία

Από τη μία τη σύλληψη και φυλάκιση τριών Τούρκων στη Σμύρνη για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.



Οι τρεις φέρονται να έδωσαν στοιχεία και ονοματεπώνυμα για τους πράκτορες που τους είχαν στρατολογήσει και τα έγγραφα που τους παρέδιδαν. Έξι μήνες τους παρακολουθούσαν οι άνδρες ms MIT και έφτασαν στα χνάρια υπαλλήλου του ελληνικού προξενείου.



Από την άλλη, πρόσφατα m σύλληψη Τούρκων am Βόρεια Ελλάδα από τις ελληνικές αρχές για κατασκοπεία υπέρ ms Τουρκίας. Και εδώ ο πρώτος συλληφθείς φέρεται να «έσπασε» μέσα σε 10 λεπτά και να εξήγησε στους’ Έλληνες ανακριτές του την αποστολή και τους συνδέσμους του χαρτί και καλαμάρι.



Σε άλλη περίπτωση, μια και οι πράκτορες. αλληλοαναγνωρίζονται, υπήρχε κάποιος ο οποίος είχε κάνει τους ανθρώπουs της MIT να.„ σπάνε το κεφάλι τους.

Ήταν ένας μυστηριώδης πράκτορας, ο οποίος είχε καταφέρει να έχει inside πληροφόρηση από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες χωρίς ποτέ να τον καταλαβαίνουν.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε από το λάθος Ελληνίδας υφυπουργού που σε μια… κρίση υπερηφάνειας αποκάλυψε σε ομόλογο ms τι συνέβαινε, επρόκειτο για τον Έλληνα (άμισθο) πράκτορα Στιβ Λάλας, ο οποίος είχε «τρυπώσει» στη CIA κατ υπέκλεπτε τα σήματα και τις εκθέσει της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας από την Τουρκία.



Με λίγα λόγια, είχε βάλει χωρίς να το ξέρουν τους Αμερικανούς πράκτορες να δίνουν «ραπόρτο» για τις κινήσεις της MIT για λογαριασμό ms Ελλάδας!



Βόμβα σε αξιωματικό της Υπηρεσίας!



Πληθώρα ερωτημάτων προκαλεί η αποκάλυψη ότι στις 29 Νοεμβρίου αξιωματικός της ΕΥΠ φέρεται να δέχτηκε βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητό του (χωρίς ο ίδιος να υποστεί τραύματα) από τα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης με το όνομα «Ανάδραση». Η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να απέκρυψε τόσο το φερόμενο ως γεγονός όσο και την προκήρυξη που έστειλαν οι δράστες στην οποία απειλούν με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος «στόχων» της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.



Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος ζητά να μάθει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αν όντως συνέβη το προαναφερθέν περιστατικό και, αν ναι, ποιός ήταν ο λόγος που αποσιωπήθηκε.



0 «υπερπράκτορας»



Ο άνθρωπος πάντως που έχει αδιαμφισβήτητα σημαδέψει τον «πόλεμο» μεταξύ ΕΥΠ και ΜΙΤ είναι ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο Πόντιος «υπερπράκτορας» και ως «ο άνθρωπος που έκανε το τέλειο έγκλημα».



Αρχικά ο Σ Καλεντερίδης έσπασε κάθε ρεκόρ παραμονής πράκτορα σε ξένη χώρα, μένοντας περίπου έξι χρόνια (δύο περισσότερα από τους καλύτερους και ωραιολογώντας μέχρι και αξιωματικούς του Τουρκικού Στρατού, τους οποίους ανέθετε και άκρως απόρρητες αποστολές!



Από τη δράση του η χώρα μας απέκτησε πλήρη χάρτη των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Τουρκίας και τους απόρρητους κώδικες επικοινωνίας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ακόμα και όταν οι σύνδεσμοι του συνελήφθησαν, ο Καλεντερίδης συνέχιζε να δρα κανονικά στα βάθη της Τουρκίας.



Ύστερα από έξι χρόνια δράσης, έκθεση της ΜΙΤ τον παρουσιάζει ως δράστη έκρηξης σε εργοστάσιο πυρηνικών που παρουσιάστηκε ως μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο. Επικηρύσσεται με ένα εκατομμύριο δολάρια και η τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας (και επιβεβαιωμένη πράκτορας της ΜΙΤ) Τανσού Τσιλέρ υπογράφει εντολή δολοφονίας του.



Μέρες αργότερα, δεύτερη εντολή υπογράφεται από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας. Το δίκτυο του όμως είναι τόσο καλό, που ο Καλεντερίδης μαθαίνει πως ετοιμάζονται να τον εκτελέσουν και οργανώνει τη διαφυγή του κάποια νύχτα με μια μαύρη Mercedes από το προξενείο τns Σμύρνηs. Λίγο αργότερα πρωταγωνιστεί στον μεγάλο «χορό» των πρακτόρων. Αναλαμβάνει την υπόθεση Οτσαλάν.



Μετά τον τραγέλαφο με Έλληνες που περιέφεραν τον Κούρδο ηγέτη σε… κοσμικά πάρτι και ταβέρνες των βορείων προαστίων, καταφέρνει να γλιτώσει τον Οτσαλάν από τα νύχια των πρακτόρων της ΜΙΤ, της Μοσάντ και της CIA.



Όμως η ανύπαρκτη κάλυψη του τον εγκλωβίζει στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα Εκεί μιλά στο τηλέφωνο με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Θόδωρο Πάγκαλο, που του δίνει εντολή να παραδώσει τον Οτσαλάν. Όντως ο Κούρδος θα απαχθεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες και θα παραδοθεί σε πράκτορες της ΜΙΤ.



Την επόμενη μέρα φωτογραφία του Καλενιερίδη φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο της «HurriyeT» με τον τίτλο: «Ο υπερ- πράκτορας της Ελλάδας παγιδευμένος στην Κένυα».



Η καριέρα του τελείωσε σε αυτό το σημείο.



Τα «περιστέρια»



Από τις επιχειρήσεις που έχουν οργανώσει πράκτορες η πιο συγκλονιστική ήταν τα «13 περιστέρια». Τη δεκαετία του ’90 Έλληνες πράκτορες κατάφεραν να φτάσουν στα βάθη της Ανατολής και να βρουν αποδείξεις και λεπτομερή στοιχεία για ‘Έλληνες και Ελληνοκυπρίους αγνοουμένους του ’74 που κρατούνταν σε στρατόπεδα της MIT στην Τουρκία.



Για κάποιους αυτή ήταν η σημαντικότερη και πιο επικίνδυνη αποστολή πρακτόρων που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή, καθώς είχε αρκετό αίμα, δάκρυα, συγκλονιστικό αποτέλεσμα και τραγικό τέλος. ‘Όταν λοιπόν η ΕΥΠ έγινε δέκτης πληροφοριών ότι στην Τουρκία βρίσκονταν’Έλληνες αγνοούμενοι, έστειλε πράκτορες της σε αποστολές για να τις διασταυρώσουν.



Οι μυστικοί πράκτορες στρατολόγησαν Τούρκους και έκαναν έρευνες, εντοπίζοντας τελικά 13 ζωντανούs αγνοουμένους. «Εντοπίσαμε 13 περιστέρια», έλεγαν στα απόρρητα σήματα που έστελναν στην ΕΥΠ, η οποία οργάνωσε αμέσου επιχείρηση απελευθέρωσής τους.



Οι πράκτορες εισέβαλαν στα στρατόπεδα της MIT και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης των κρατουμένων έγιναν αντιληπτοί Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και ένας ‘Έλληνας πράκτορας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αξιωματικού της MIT.



Η επιχείρηση ακυρώθηκε και αποσιωπήθηκε, παρά τις πιέσεις να δοθούν τα αποδεικτικά στοιχεία για τους εν ζωή αγνοουμένουs σε διεθνείς οργανισμούς για το έγκλημα της Τουρκίας.



0 ιχθυέμπορος θρύλος στην ΕΥΠ έχει μείνει και ο στρατηγός εν αποστρατεία Βασίλης Γιαννόπουλος. Ζώντας στη Σμύρνη από το 1987 μέχρι το 1995 και μιλώντας άπταιστα τουρκικά, υποδυόταν τον ιχθυέμπορο και αποσπούσε σημαντικές πληροφορίες από m γείτονα/Ομακ μία ήταν η επιχείρηση που στοίχειωσε τους Τούρκους.



Ο Γιαννόπουλος, ντυμένος Τούρκος στρατιώτης, κατάφερε να εισβάλει στο στρατηγείο της 4ης στρατιάς της Τουρκίας κατά τη διάρκεια άσκησης. Σε αυτή η Στρατιά του Αιγαίου θα προσομοίωνε πολεμική σύρραξη με την Ελλάδα και την κατάκτηση μεγάλων νησιών του Αιγαίου με επιθέσεις στη χώρα μας.



Ο πράκτορας δεν μπήκε απλώς στο στρατηγείο του Ντογάν Μπέη την ώρα της άσκησης αλλά κατάφερε και πήρε απόρρητα έγγραφα, επιχειρησιακά σχέδια και χάρτες από το αντίπαλο στρατηγείο, ενώ για «δώρο» έφερε στο μέγαρο της Κατεχάκη φωτογραφίες που είχε βγάλει από όλους τους Τούρκους στρατηγούς την ώρα που κοιμόντουσαν!



Πηγή:ΝationalPride

Γιατί τόση πρεμούρα παγκοσμίως; Έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα και το μόνο που έμεινε είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες;


 Τι τους έπιασε όλους; Γιατί βιάζονται τόσο πολύ; Ποιες "καταστάσεις" πιέζουν τα κράτη για να προχωρήσουν στην εφαρμογή συστημάτων ηλεκτρονικής "εξυπηρέτησης"-παρακολούθησης των πολιτών τους; Από ανατολή σε δύση αυτή είναι η λύση των προβλημάτων μας;





REUTERS - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Σχέδιο για την χορήγηση εθνικών ηλεκτρονικών δελτίων ταυτότητας !!!







Το διαλυμένο από τον πόλεμο Αφγανιστάν στερείται βασικών εθνικών υποδομών. Παρόλα αυτή την Κυριακή η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης των πολιτών με κάρτες που θα δοθούν σε όλους τους Αφγανούς εντός πέντε ετών.



Ο Υπουργός συγκοινωνιών δήλωσε ότι οι ταυτότητα θα έχει τσιπάκι (πλινθίο κατά το Ελληνικόν) και θα περιλαμβάνει στοιχεία για την άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας οχήματος και την υπογραφή. Έτσι θα γίνονται πιο δίκαιες, πιο διαφανείς και πιο αποτελεσματικές οι μελλοντικές εκλογές στη χώρα.



Μετά από τρεις δεκαετίες συγκρούσεων, το Αφγανιστάν προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία του και τις καταρρέουσες υποδομές όπως δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα και την πρόσβαση στο νερό.



Το Σεπτέμβριο οι βουλευτικές εκλογές στιγματίστηκαν από εκτεταμένους ισχυρισμούς για απάτη, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων για χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας από ψηφοφόρους και επαναλήψεις ψηφοφοριών.



"Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του Αφγανιστάν," είπε ο Υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας Amirzai Sangeen μετά την υπογραφή της σύμβασης 101,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμβαση που υπογράφηκε με την αφγανική εταιρεία Grand Technology Resources.



"Στη χώρα μας η ανάγκη για ορθή ταυτοποίηση είναι ένα πολύ επείγον θέμα", είπε. «Το να δώσουμε δελτία ταυτότητας σε όλους είναι μια διαδικασία ... μάλλον τριών έως πέντε χρόνων."



Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρηματοδοτήσει το έργο από τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι το σύστημα θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας της χώρας.





http://id-ont.blogspot.com

Μπαγίς: Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου


 «Η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές. Η Ελλάδα είναι φίλη», δηλώνει ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σημερινή.

«Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους», λέει, σημειώνοντας ότι «μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του....

Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει. Έτσι, θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου». «Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης», σπεύδει να διευκρινίσει.

Ο κ. Μπαγίς χαιρετίζει την πρόταση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για ευρωτουρκική σύνοδο κορυφής το 2011: «Αυτό που πρότεινε ο καλός μου φίλος Δημήτρης, είναι πολύ καλή ιδέα. Θα έπρεπε να προσκαλούν την Τουρκία σε όλες τις συνόδους του Συμβουλίου, όπου λαμβάνονται οι πραγματικές αποφάσεις».

Ακόμη, τονίζει ότι «ο δρόμος της Τουρκίας προς την ΕΕ είναι προφανές ότι δεν περνάει από την Κύπρο. Δεν αρέσουν οι απειλές στην Τουρκία».

Επίσης, επικρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τη στάση του στο Κυπριακό και τις δηλώσεις του ότι, αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν ούτε και οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο κ. Μπαγίς υπογραμμίζει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για όλα στο Κυπριακό: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για τη μεγάλη λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για άμεση λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για μη λύση, η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη για μια μεγάλη κρίση. Είμαστε έτοιμοι για όλα».

Ακόμη, καλεί την ΕΕ να αρχίσει εμπορικές σχέσεις με τη «Βόρεια Κύπρο» και δηλώνει πως μόνο έτσι η Τουρκία θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της, σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

«Την ίδια ημερομηνία το αεροπλάνο της Λουφτχάνσα να φύγει από τη Γερμανία, να προσγειωθεί στο Ερτζάν και την ίδια στιγμή το ελληνοκυπριακό αεροπλάνο να φύγει και να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη. Μπορούμε να το κάνουμε. Και μάλιστα να μπει στο αεροπλάνο κι ο Χριστόφιας. Να έρθει στην Κωνσταντινούπολη και να τον πάμε για ψώνια στην Κλειστή Αγορά», λέει ο κ. Μπαγίς.



Αντίδραση Λευκωσίας

«Ο Εγκεμέν Μπαγίς αναποδογυρίζει την όλη εικόνα της Τουρκίας», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν μέχρι τώρα εκπλήξεις από την Άγκυρα, αλλά ούτε και κινήσεις για λύση του κυπριακού.

Επίσης, τόνισε ότι η Τουρκία έχει υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι η Ένωση προς την Τουρκία. Αυτό που πρέπει να κάνει η Τουρκία, είπε ο κ. Στεφάνου, είναι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της





NEWSN.WORDPRESS.COM

Φιμώνουν το POLITICSNEW


Από χθες το πρωί μας κατέβασαν από το διαδίκτυο.



Κάποιοι φαίνεται δεν αντέχουν την κριτική ανάλυση της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, χωρίς ύβρεις και... ακραίους χαρακτηρισμούς γι’ αυτό και επιδιώκουν να φιμώσουν το http://politicanea.blogspot.com



Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται μια έντονη και συστηματική προσπάθεια από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία επιδιώκουν πανελλήνια σίγαση, να φιμωθούν φωνές ανεξάρτητες, (έκλεισαν blogs) αφού από νωρίς το πρωί αναίτια και παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας για την απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών, η διαχειρίστρια εταιρία (Google) κατέβασε το http://politicanea.blogspot.com.



Με αυτή την ενέργειά της αδικεί και ακυρώνει το ρόλο της ως πλατφόρμας διακίνησης των ιδεών, αφού ο κάθε κακοπροαίρετος και εμπαθής, υστερόβουλα κάνει χρήση της αμφισβητούμενης παρεχόμενης υπηρεσίας “αναφοράς κατάχρησης”, μειώνοντας έτσι στην πράξη την ελεύθερη έκφραση των πολιτών, κατά παράβαση όλων των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων, αλλά και των Διεθνών Κανονισμών που ισχύουν, καθώς και την όποια εμπορική δυνατότητα, με αποτέλεσμα να αυξάνει η ανάγκη εναλλακτικών λύσεων...



Προσπαθούν να φιμώσουν φωνές που δεν συμβιβάζονται σε όσα το καθεστώς του κυβερνητισμού και της δήθεν ελευθεροτυπίας, ηλεκτρονικής και μη, πρεσβεύει.

Χωρίς ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας τα ελεύθερα blogs που τολμούν και διατυπώνουν τις απόψεις τους χωρίς δισταγμό και χωρίς εξαρτήσεις, δέχονται επίθεση από αυτούς που το μόνο που γνωρίζουν είναι να κάνουν πράξη την πολιτική τους οσφυοκαμψία.



Σε όλους αυτούς απαντάμε με την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση και σχολιασμό, για την οποία κρινόμαστε από εσάς καθημερινά. Να είστε βέβαιοι ότι συνεχίζουμε ανεξάρτητα και αδέσμευτα την προσπάθειά μας γιατί απλούστατα στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν ούτε αδιέξοδα, αλλά και δε χωρούν φίμωτρα στην ενημέρωση. Καλούμε ολόκληρη τη blogόσφαιρα να καταδικάσει μεθοδεύεις που μας γυρίζουν στην εποχή του “γύψου”.



Αλήθεια ο κ. Υπουργός επί του Τύπου πότε θα αναλάβει τις ευθύνες του;



Η Συντακτική Ομάδα του

POLITICSNEW

Πυκνό χιόνι πέφτει στη Βόρεια Ελλάδα


Πυκνό χιόνι πέφτει, από νωρίς το πρωί, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου σε μεγάλα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας, Σερρών και στην επαρχία Γουμένισσας Κιλκίς.

Η χιονόπτωση είναι έντονη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κυρίως στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 10 εκατοστά.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ μετ΄εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Σερρών (στα υψώματα του Λαχανά) όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το δρόμο από το πυκνό χιόνι.

Προβλήματα σημειώνονται και στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της Εγνατίας οδού Κλειδί - Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αλλά και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, από τα διόδια Μαλγάρων μέχρι τον Κορινό Πιερίας.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται και τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Κιλκίς, καθώς επίσης και σε μεγάλα τμήματα του οδικού επαρχιακού δικτύου, στους νομούς Δράμας και Σερρών.

Πυκνό χιόνι πέφτει στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Χορτιάτη Αγίου Βασιλείου, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στην επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου - Ωραικάστρου.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρέχει και κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 5 βαθμούς.