Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πόλεμο -αστραπή κατά των πολιτών άρχισε χθές η κυβέρνηση


Στόχος η εξουδετέρωση της λαικής αντίστασης.Φέρνει νύχτα στη Βουλή ένα ενιαίο κείμενο-σκούπα, προιόν συγχώνευσης όλων των κρισίμων νομοσχεδίων υψηλού πολιτικού κινδύνου.Θα συζητηθεί με διαδικασία κατεπείγοντος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Δευτέρα, για να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Τρίτη!

Αναδημοσίευση σχετικού άρθρου απο το sofokleous10.



«Κεραυνοβόλος πόλεμος» για την επιμήκυνση!



Το γερμανικό δόγμα του «κεραυνοβόλου πολέμου» εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να διασπάσει τη..γραμμή Μαζινό των συνδικάτων και να διαπραγματευθεί ο Πρωθυπουργός την επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ, έχοντας στα χέρια του «ισχυρά χαρτιά» που εκτιμά, όπως τονίζουν στο S10 κυβερνητικά στελέχη, ότι θα κάμψουν τις αντιστάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ σε μια άμεση συμφωνία.



Έχοντας να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις του συνόλου των συνδικάτων, από την ΓΣΕΕ και τα σωματεία των ΔΕΚΟ, μέχρι την ΟΤΟΕ, στα μέτρα που επιβάλλει το αναθεωρημένο μνημόνιο, ο κ. Γ. Παπανδρέου αποφάσισε έναν καταλυτικό αιφνιδιασμό: όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια υψηλού πολιτικού κινδύνου «συγχωνεύθηκαν» σε ένα ενιαίο κείμενο-σκούπα, που θα συζητηθεί με διαδικασία κατεπείγοντος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Δευτέρα, για να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Τρίτη.



Ο «πόλεμος τριών ημερών» αποτελεί αντιγραφή της πολιτικής τακτικής που αξιοποιήθηκε για να περάσει με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις το αρχικό μνημόνιο: σε ένα καταιγισμό νομοθετικών μέτρων, που προωθούνται με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή, οι δυνατότητες πολιτικών και συνδικαλιστικών αντιδράσεων σχεδόν εκμηδενίζονται. Αντίθετα, κυβερνητικά στελέχη φοβούνταν ότι μια «ομαλή» διαδικασία διαβούλευσης και έγκρισης των κρίσιμων νομοσχεδίων μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου του 2011 θα άφηνε μεγάλα περιθώρια κλιμάκωσης της πολιτικής και κοινωνικής έντασης, οδηγώντας πιθανόν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.



Το νομοσχέδιο-σκούπα που συζητήθηκε χθες στην πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενσωματώνει όλες τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας και θέτει τα μέτρα σε τροχιά άμεσης εφαρμογής, από την 1η Ιανουαρίου. Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού εκτιμούν, ότι με τον τρόπο αυτό θα εξουδετερωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης Παρασκευής η μόνιμη τακτική του «ας περιμένουμε να δούμε» της καγκελαρίου Μέρκελ, που όλα έδειχναν ότι επιδίωκε να μεταθέσει τη συζήτηση για την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου προς το τέλος του α’ τριμήνου του 2011, αφού θα είχε πρώτα εγκριθεί η νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης και τις ελεγχόμενες χρεοκοπίες.



Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη διαπραγμάτευση της Συνόδου Κορυφής, όπου θα κριθεί η τύχη όλων των βασικών γερμανικών προτάσεων για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, ακόμη και οι αδύναμες χώρες του Νότου έχουν περιθώρια για «παζάρια», αφού απαιτείται ομοφωνία για την έγκριση της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισαβόνας.



Αν ο Πρωθυπουργός κατερχόταν σε αυτή τη διαπραγμάτευση με όλες τις εκκρεμότητες της ελληνικής οικονομικής πολιτικής ανοικτές, θα ήταν πολύ εύκολο για τη γερμανική διπλωματία να τον τοποθετήσει στο περιθώριο της Συνόδου, αφήνοντας για αργότερα τη συζήτηση για τα ελληνικά αιτήματα και ασκώντας ασφυκτική πίεση για θετική ψήφο στις γερμανικές προτάσεις. Αντίθετα, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, με όλα τα μεγάλα μέτωπα στο εσωτερικό να έχουν κλείσει ήδη από τις αρχές της εβδομάδας, ο κ. Παπανδρέου θα έχει περιθώρια για διεκδικήσεις, χωρίς να κινδυνεύει να ακούσει άλλη μια φορά την καγκελάριο Μέρκελ να λέει «δεν δικαιούσθε να ομιλείτε».



Στρατηγικός στόχος του Πρωθυπουργού είναι να «καθαρίσει» έγκαιρα το θέμα της επιμήκυνσης και η συμφωνία να εναρμονισθεί πλήρως με το ιρλανδικό πρότυπο: εξόφληση ως το 2021 όλου του δανείου των 110 δις. ευρώ. Αν το θέμα δεν έκλεινε τώρα, εκφράζονταν φόβοι ότι η Γερμανία θα ζητούσε να καλύψει η επιμήκυνση μόνο ένα μέρος του δανείου και το υπόλοιπο να αναχρηματοδοτηθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, που αποτελεί τον «προθάλαμο» του μόνιμου μηχανισμού, στον οποίο θα περιλαμβάνεται και η διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Αντίθετα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι αν κλείσει από αυτό το μήνα με ευνοϊκό τρόπο το θέμα της επιμήκυνσης, η Αθήνα θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αργότερα από καλύτερη θέση ένα πρόσθετο δάνειο, που ενδεχομένως θα χρειασθεί ίσως και από το 2012, για να καλυφθούν οι «τρύπες» στο δανειακό πρόγραμμα από πιθανή παράταση του αποκλεισμού της χώρας από τις αγορές.



Με το πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες, η κυβέρνηση «ξεκαθαρίζει λογαριασμούς» του μνημονίου με όλους τους Έλληνες εργαζομένους, από τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ ως τα..υπόγεια του ιδιωτικού τομέα, που θα πρέπει να θυσιάσουν αποδοχές και δικαιώματα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει:



n Εισαγωγή στο Εργατικό Δίκαιο νέας μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας ("Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας" ), που υπερισχύει των κλαδικών και οδηγεί σε δραματική συμπίεση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, με μόνο όριο το βασικό μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.



n Θέσπιση πλαφόν τεσσάρων χιλιάδων ευρώ ως μεικτές μηνιαίες αποδοχές για τους υπάλληλους των ΔΕΚΟ, μείωση των αποδοχών 10% για τις μεικτές αποδοχές που ξεπερνούν τα 1800 ευρώ και ανώτατο όριο επιδομάτων και υπερωριών 10% επί των συνολικών αποδοχών των εργαζομένων.



n Ολόκληρο το βαρύ «πακέτο» των φορολογικών μέτρων του νέου προϋπολογισμού, «διανθισμένο» από επουσιώδεις παρεμβάσεις τόνωσης επί μέρους κλάδων της οικονομίας, όπως η παροχή κίνητρων για την αντικατάσταση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, με έκπτωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογή του φόρου πολυτελείας -βέβαια, εκεί που οδηγούνται οι μισθοί και η ανεργία το 2011 είναι πολύ αμφίβολο πόσοι θα έχουν ως βασική προτεραιότητα την αγορά νέου Ι.Χ.



Πέραν του πολυνομοσχεδίου, ανάμεσα στα νομοσχέδια που πήραν το «πράσινο φως» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνεται ο νέος επενδυτικός νόμος, που δεν αναμένεται να πετύχει σπουδαία πράγματα στην ενίσχυση της ανάπτυξης, αφού η δημοσιονομική ανάγκη σχεδόν εκμηδενίζει τις δυνατότητες παροχής ενισχύσεων στους επενδυτές και τα κίνητρα περιορίζονται σε φοροαπαλλαγές πολυετούς διάρκειας.



Είναι ενδιαφέρον, ότι χθες εγκρίθηκε και το νομοσχέδιο για τη δημιουργία κρατικού φορέα, ο οποίος θα αναλάβει τις παραχωρήσεις αδειών για έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Ο φορέας, που «ψήνεται» για χρόνια από διαδοχικές κυβερνήσεις, μετά την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, που είχαν στην κατοχή τους τα δικαιώματα στο παρελθόν, θα διεξάγει τους σχετικούς διαγωνισμούς και θα αξιολογήσει τις προσφορές των ενδιαφερόμενων επενδυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες άδειες θα δοθούν για έρευνες στο Ιόνιο.



Πηγή:Stop Cartel

Φοροκαταιγίδα και νέες περικοπές φέρνει το νέο Μνημόνιο


 Και ενώ δημοσίως η χώρα εισέπραττε τα εύσημα από τον κ. «καλή συνέχεια», ο οποίος χάνει και τις Κυριακάτικες προπονήσεις του λόγω της Ελλάδας, όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν ότι η έξοδος από το «τούνελ» αρχίζει το 2012, το αναθεωρημένο κείμενο του μνημονίου, προσγειώνει και τους πιο αισιόδοξους στην ....

στυγνή πραγματικότητα. Και αυτό γιατί 30 νέα μέτρα εισηγείται το νέο-επικαιροποιημένο μνημόνιο με στόχο την είσπραξη 12 δις ευρώ! Τα οποία αν εφαρμοσθούν στο ακέραιο βάζουν οριστικά τέλος στην ελληνική οικονομία



Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν τον περιορισμό των επιδομάτων ανεργίας στα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης, νέες ανακατατάξεις στο ΦΠΑ, αυξήσεις "φωτιά" 30% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, περικοπές δαπανών σε φάρμακα και στρατιωτικές δαπάνες, "παγίωση" της έκτακτης εισφοράς των κερδοφόρων (άνω του 1 εκατ. ευρώ) επιχειρήσεων ως και το 2013 προβλέπει μεταξύ άλλων το αναθεωρημένο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το οποίο στοχεύει σε έλλειμμα 17 δισ ευρώ το 2011 ή 7,5% του ΑΕΠ. Παράλληλα η κυβέρνηση θα εξετάσει την πώληση της άμεσης συμμετοχής της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και της έμμεσης στην Τράπεζα Αττικής.



Ο κατάλογος με τα νέα μέτρα περιλαμβάνει:



1. «Ψαλίδι» 10% στους μισθούς των ΔΕΚΟ

2. Η αμοιβή από δεύτερη δουλειά στο Δημόσιο περιορίζεται στο 10% της κύριας

3. «Οροφή» τα 4.000 ευρώ (μικτά) για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ

4. Αύξηση 30%, στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

5. Νέες περικοπές κατά 5% στις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου ( 100 εκατ. ευρώ)

6. Μείωση των επιχορηγήσεων κατά 100 εκατ. ευρώ.

7. Περικοπές οικογενειακών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια ( 150 εκατ. ευρώ)

8. Μείωση κατά 500 εκατ. ευρώ των στρατιωτικών δαπανών

9. Μείωση κατά 900 εκατ. ευρώ των φαρμακευτικών δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία

10. Εξίσωση από 15/11/2011 του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης - κίνησης ( 400 εκατ. ευρώ)

11. Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ από 11% σε 13% και του μειωμένου από 5,5% σε 6,5% ( 800 εκατ. ευρώ)

12. Αύξηση δικαστικών παραβόλων ( 100 εκατ. ευρώ)

13. Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ( 200 εκατ. ευρώ)

14. Επιβολή φορολογικών προστίμων ( 400 εκατ. ευρώ)

15. Επίλυση φορολογικών υποθέσεων ( 300 εκατ. ευρώ)

16. Ανανέωση αδειών τηλεπικοινωνίας ( 350 εκατ. ευρώ)

17. Ανανέωση συμβάσεων παραχώρησης ( 250 εκατ. ευρώ)

18. Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο πλέον του κανόνα της μίας πρόσληψης ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις ( 660 εκατ. ευρώ)

19. Επιβολή ΕΦΚ στους χυμούς και τα αναψυκτικά ( 300 εκατ. ευρώ)

20. Δεύτερη αναθεώρηση αντικειμενικών τιμών ( 200 εκατ. ευρώ)

21. Αναστολή στις ονομαστικές αυξήσεις συντάξεων ( 250 εκατ. ευρώ)

22. Εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από την αναδιαργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης

23. Αυστηρότερα τεκμήρια φορολόγησης ( 100 εκατ. ευρώ)

24. Μείωση των επιδοτήσεων στις ΔΕΚΟ κατά 800 εκατ. ευρώ

25. Μέιωση των εποδομάτων ανεργίας κατά 500 εκατ. ευρώ

26. Πώληση αδειών τυχερών παιγνιδιών ( 625 εκατ. ευρώ)

27. Διεύρυνση βάσης ΦΠΑ ( 300 εκατ. ευρώ)

28. Πλήρη εφαρμογή του πράσινου φόρου ( 150 εκατ. ευρώ)

29. Νέος ειδικός φόρος στα αυθαίρετα ( 100 εκατ. ευρώ)

30. Περικοπή 500 εκτα. ευρώ στις δαπάνες του ΠΔΕ

Συνέδριο για τη Μικροηλεκτρονική και τη Νανοτεχνολογία στον «Δημόκριτο»

 


 Το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Μicro & Nano 2010» για τη Μικροηλεκτρονική, τη Νανοηλεκτρονική και τη Νανοτεχνολογία θα διεξαχθεί στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στις 12-15 Δεκεμβρίου.

Το συνέδριο είναι το τέταρτο της σειράς συνεδρίων Micro & Nano, που γίνονται κάθε τρία χρόνια από το 2000.



Η έναρξη της σειράς αυτών των συνεδρίων άρχισε με την ίδρυση του Επιστημονικού Δικτύου ΜΜΝ στην Μικροηλεκτρονική, τα Μικροσυστήματα και τη Νανοτεχνολογία, ως συνέχεια του οποίου ιδρύθηκε η Επιστημονική Εταιρία Micro & Nano.

Σκοπός των δύο πρώτων συνεδρίων ήταν η συγκέντρωση όλων των Ελλήνων επιστημόνων που διεξάγουν έρευνες στο πεδίο της Μικροηλεκτρονικής και Νανοτεχνολογίας σε ένα κοινό Φόρουμ με ξένους επιστήμονες διεθνούς κύρους, με στόχο τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στο πεδίο αυτό, με πνεύμα διεπιστημονικής προσέγγισης.

Ο σκοπός αυτός διευρύνθηκε στη συνέχεια μετά το τρίτο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 200 επιστήμονες από 23 διαφορετικές χώρες και έλαβε πλέον την μορφή ενός συνεδρίου διεθνούς απήχησης.

Στο φετινό συνέδριο έχουν υποβληθεί και θα παρουσιασθούν 160 εργασίες από 32 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Διακεκριμένοι επιστήμονες από 34 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ιαπωνίας, Κίνας και Ινδίας θα παρευρεθούν και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους σε ένα διεθνές Φόρουμ, που θα περιλαμβάνει επιστήμονες, τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό υψηλού κύρους και παράδοσης «Microelectronic Engineering», ενώ επιλεγμένα άρθρα που σχετίζονται με τα νανοϋλικά για αισθητήρες και διατάξεις παραγωγής ενέργειας, θα δημοσιευθούν στο επίσης διεθνούς κύρους περιοδικό Nanoscale Research Letters, σε ειδικό τεύχος αφιερωμένο στο συνέδριο.

Το Συνέδριο οργανώνεται από την επιστημονική Εταιρία Micro&Nano με την υποστήριξη του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», του Πανεπιστημίου και του ΙΤΕ Κρήτης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κύπρου και Πάτρας, καθώς και του Cluster Μικροηλεκτρονικής mi-cluster στα πλαίσια του Corallia.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται επίσης από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Νανοηλεκτρονικής SiNANO, του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (ίδρυση 2008).

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του «Δημόκριτου» και θα περιλαμβάνει την τελετή βράβευσης του επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Στοϊμένου, για τη συμβολή του στην έρευνα στο πεδίο των ημιαγωγών.

Θα προηγηθεί ειδική συνεδρία για την έρευνα στη Νανοηλεκτρονική στην Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Νανοηλεκτρονικής SiNANO.



Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

11 Δεκεμβρίου:Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού - 11 Δεκεμβρίου - που συμπίπτει με τα γενέθλια της UNICEF (ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946) η οργάνωση επισημαίνει την ανάγκη της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε όλο τον κόσμο.



Ακόμα και σήμερα, σε όλο τον κόσμο:



Πάνω από 22.500 παιδιά την ημέρα χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, όπως έλλειψη εμβολίων, χρήση ακάθαρτου νερού, έλλειψη τροφής ή κακή διατροφή.



158 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας 5-14 ετών, εργάζονται συχνά σε σκληρές και απαράδεκτες συνθήκες.



Από 980.000 έως 1.250.000 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) πέφτουν θύματα trafficking.

Παρόλα αυτά χάρη στις παρεμβάσεις της UNICEF, σώζονται σήμερα 2.500.000 παιδιά το χρόνο από βέβαιο θάνατο, ενώ παρακολουθούν το σχολείο εκατομμύρια περισσότερα παιδιά απ' ότι πριν από 10 χρόνια. Έχει επίσης επικυρωθεί από το σύνολο σχεδόν των χωρών της ανθρωπότητας η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.



Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει και η Ελλάδα, θέτει τα ελάχιστα επίπεδα κάτω από τα οποία καμιά χώρα δεν πρέπει να πέφτει. Αυτό επιβάλλει όλα τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία, όπως και κάθε ένας που ασχολείται ή επηρεάζει τη ζωή των παιδιών, να λαμβάνουν πρώτα υπόψη το ύψιστο συμφέρον των παιδιών.



Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF αναπτύσσει σειρά δραστηριοτήτων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού:



Στα σχολεία θα γίνουν ομιλίες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.



Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ), εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Δεκέμβρη στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens (Ανθούσα) στις 12.00, έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα τα παιδιά του κόσμου.



Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου διοργανώνεται από τη UNICEF και τα Special Olympics ο μεγάλος Τηλεμαραθώνιος Αγάπης στην ΕΤ-1 για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Προσφορές στα τηλέφωνα 801 500 12345 όλο το 24ωρο, 210 27 85 100 (μόνο τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου), με SMS στέλνοντας κενό μήνυμα στο 54234 (χρέωση 1 ευρώ+ΦΠΑ), σε όλες τις τράπεζες και στο διαδίκτυο www.unicef.gr



Στις 19 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ πραγματοποιείται η μεγάλη Διαπολιτισμική Γιορτή της UNICEF με παιδιά από σχολεία της Αττικής και φορείς ευπαθών κοινωνικών ομάδων.



Στις 21-22-23 Δεκέμβρη πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση φωτογραφίας για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο και bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.Τέλος, κυκλοφορούν οι κάρτες και τα είδη της UNICEF στα καταστήματα UNICEF σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, στα περίπτερα UNICEF σε Αθήνα και Πειραιά, σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών και στα ΕΛΤΑ.

Μάχη στη δημόσια διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη



Μάχη ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν ότι η Κάρτα του Πολίτη θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα μειώσει γραφειοκρατία και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και σε άλλους που την απορρίπτουν για λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων ή πιστεύουν ότι θα παραβιάσει τα προσωπικά τους δεδομένα, διεξάγεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών όπου γίνεται η δημόσια διαβούλευση.



Η εκκλησία έχει ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τη νέα Κάρτα του Πολίτη ενώ σε ανακοίνωση της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με αφορμή το κείμενο που αναρτήθηκε προς "δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της...



Κάρτας του Πολίτη", στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκφράζει δημόσια επιφυλάξεις όπως:



- Εκ του περιεχομένου του κειμένου διαπιστώνεται ασάφεια, αντίφαση και σύγχυση.





- Η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του





- Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του.



Η ανακοίνωση καταλήγει με προειδοποιήσεις για δυναμικές παρεμβάσεις: "Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή της. Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής.".



Στο μεταξύ, θετικές είναι οι εντυπώσεις από την επικείμενη χρήση της εν λόγω κάρτας από μερίδα πολιτών, όπως καταγράφεται στο διαδικτυακό τόπο της ανοιχτής διαβούλευσης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι η Κάρτα του Πολίτη θα απαλλάξει από γραφειοκρατικές ολιγωρίες και καθυστερήσεις στις εκδόσεις εγγράφων του δημοσίου. Άλλοι σημειώνουν μάλιστα, ότι με τον τρόπο αυτό «η πλαστογράφηση των ταυτοτήτων θα είναι δυσκολότερη».



Συγκεκριμένα, πολίτης σημειώνει ότι: «Ναι είμαι θετικός στο να εκδοθεί. Αν σημαίνει ότι έτσι θα ξεφορτωθούμε, ως δια μαγείας, τους μανδαρίνους και τους ενδιάμεσους του Δημοσίου. Αυτό όμως δείχνει ιδανικό (και ως εκ τούτου ανεφάρμοστο) γιατί αυτοκαταργεί τους διοικούντες».



Άλλος πολίτης καταθέτει υπέρ της χρήσης της κάρτας σε ταξίδια εντός της Ευρωζώνης, ενώ άλλος υπογραμμίζει ότι: «Η Κάρτα του Πολίτη και οι σκοποί της όπως περιγράφονται, θα συμβάλλουν στην βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης».



Στις προτάσεις που κατατίθενται στον ιστότοπο υπογραμμίζεται επίσης ότι: «η Κάρτα του Πολίτη μπορεί να αντικαταστήσει έγγραφα, βιβλιάρια, ένσημα εμπεριέχοντας όλους τους μοναδικούς αριθμούς ΑΦΜ, ΑΔΤ, ΑΜΚΑ, Εκλογικό Κωδικό, αριθμούς ασφαλισμένου στα ταμεία και τον ΟΑΕΔ, αριθμό διαβατηρίου κτλ. Επίσης θα πρέπει να εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της ΑΔΤ που ζητούνται από τις Δημόσιες Υπηρεσίες για να εκδώσουν έγγραφα και πιστοποιητικά και γενικά να μπορούν να ενεργούν με ταχύτητα. Θα ήθελα να χρησιμοποιείται σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Εφορίες, ΔΕΚΟ, Νομαρχίες, Δήμους, Τράπεζες κτλ. Σίγουρα μία από τις χρησιμότητες της πρέπει να είναι και η σύνδεσή της με την συλλογή αποδείξεων».



Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιδρούν στην έκδοση της Κάρτας του Πολίτη, θέτοντας ως πρόταγμα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.



«ΑΡΝΟΎΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την Κάρτα λόγω θρησκευτικής αντίληψης. ΑΡΝΟΎΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ λόγω κατάχρησης προσωπικών δεδομένων. ΑΡΝΟΎΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ λόγω επιπλέον εξόδων στο κράτος. ΑΡΝΟΎΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ είτε προαιρετικής χρήσης είτε υποχρεωτικής», αναφέρει χαρακτηριστικά πολίτης.



Άλλος πολίτης αναρωτιέται: «Η κάρτα θα έχει ΡΙΝ; Αν χαθεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον κακόβουλα; Ο ιδιώτης επιχειρηματίας που υποτίθεται θέλει να με προσλάβει στην δουλειά του και μου ζητήσει την κάρτα,σε τι ακριβώς πληροφορίες θα έχει πρόσβαση; Νομίζω ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απόλυτη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Επίσης ο ιδιώτης επιχειρηματίας δεν είναι ανάγκη να έχει πρόσβαση -μέσω της κάρτας- σε όλες τις πληροφορίες εκτός από τις απολύτως αναγκαίες για να προσλάβει κάποιον».

news247

Χιλιάδες μετατάξεις μέσα σε ένα μήνα φέρνει ο Καλλικράτης





Η αντίστροφή μέτρηση για τις πρωτοφανείς αλλαγές λόγω «Καλλικράτη» σε εκατοντάδες υπηρεσίες έχει ήδη αρχίσει. Τη πρώτη ημέρα του νέου χρόνου χιλιάδες υπάλληλοι σε υπηρεσίες υπουργείων, περιφερειών, παλιών νομαρχιών και δήμων θα χρειαστεί να μετακινηθούν ή να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες, προκαλώντας τη μεγαλύτερη μαζική μετάβαση υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα τελευταίων δεκαετιών.

Τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων τους οι νέοι περιφερειάρχες θα αναγκαστούν να υπογράψουν χιλιάδες μετατάξεις υπαλλήλων από τις νομαρχίες προς τους δήμους και τις περιφέρειες. Επίσης αναμένονται δεκάδες προεδρικά διατάγματα που θα οριστικοποιούν ποιοι υπάλληλοι θα πάνε που και με ποιες αρμοδιότητες.



Τι αλλάζει – ποιοι μετακινούνται



Πολεοδομίες:

Σύμφωνα με τον νέο νόμο μέσα σε ..διάστημα λίγων μηνών, τα πολεοδομικά γραφεία των νομαρχιών θα καταργηθούν και θα δημιουργηθούν άλλα στους δήμους. Οι υπάλληλοι που θα επανδρώσουν τα γραφεία στους δήμους θα είναι, ως επί το πλείστον, υπάλληλοι των νομαρχιακών γραφείων που καταργούνται. Το ποιος θα πάει πού θα εξαρτηθεί από σχετική αίτηση των υπαλλήλων και αποφάσεων των κεντρικών υπηρεσιών. Οι δήμοι αναλαμβάνουν την έκδοση οικοδομικών αδειών, τον προέλεγχο για την έκδοσή τους, τον έλεγχο μελετών για οικοδομικές άδειες συναφούς χαρακτήρα πολεοδομικές αρμοδιότητες, καθώς και τον έλεγχο και την επιβολή προστίμων για την κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, αλλά και στις περισσότερες των υπολοίπων, εκατοντάδες υπάλληλοι θα αλλάξουν θέσεις και γραφεία, ενώ οι δήμοι καλούνται να υποδείξουν χώρους στέγασης όλων των νέων υπηρεσιών.



Υπηρεσίες υγείας:

Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών υγείας των νομαρχιών αλλά και εκείνων που μέχρι πρότινος άνηκαν στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες θα μεταταγούν σε αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων. Οι υπάλληλοι με τον ίδιο τρόπο θα μοιραστούν στους «καλλικρατικούς» δήμους, οι οποίοι με προεδρικό διάταγμα που αναμένεται θα αποδοθούν οι οικονομικοί πόροι που τους αναλογούν, αλλά και το προσωπικό.



Υπηρεσίες Γεωργίας

Την ευθύνη των Γραφείων Γεωργικής Ανάπτυξης θα αναλάβουν οι δήμοι και έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι υπάλληλοι θα ανήκουν, όχι πλέον στις νομαρχίες, αλλά στους δήμους.



Οικονομικές υπηρεσίες Περιφερειών

Στις περιφέρεις μεταβιβάζονται όλες οι υπηρεσίες των υπουργείων, οι οποίες αφορούν στην περιφερειακή ανάπτυξη. Επίσης θα δημιουργηθεί σε κάθε περιφέρεια Ταμείο Περιφεριακής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το νόμο με απόφαση του περιφερειάρχη θα αποσπώνται στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις στην οικεία περιφέρεια. Με την ίδια διαδικασία θα καλύπτονται και οι θέσεις διευθυντών των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης.



Ιδρύματα νομαρχιών

Τα νομαρχιακά Ιδρύματα αναλαμβάνονται και αυτά από τους δήμους και το οι υπάλληλοι γίνονται δημοτικοί.



Δημοτικές εταιρείες

Οι Δήμοι θα μπορούν να έχουν μόνο τέσσερα είδη εταιρειών: «α) μία κοινωφελή επιχείρηση, β) μία δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), γ) μία επιχείρηση με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, εφόσον λειτουργούσαν αντίστοιχες στους συνενούμενους δήμους, και δ) μία δημοτική ανώνυμη εταιρία του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ., εφόσον, επίσης, είχαν συσταθεί τέτοιες εταιρίες στους συνενούμενους δήμους». Στις περιπτώσεις που δύο ή περισσότεροι δήμοι από αυτούς που πλέον απαρτίζουν έναν «καλλικρατικό» είχαν ίδιες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις αυτές συγχωνεύονται. Οι υπάλληλοι μετατάσσονται στην επιχείρηση που προκύπτει και αν καλυφθούν οι θέσεις, κάποιοι από αυτούς θα μεταταχθούν σε άλλη θέση του δήμου. Η νέα δημοτική αρχή θα αποφασίζει για αυτές τις περιπτώσεις, ανάλογα με τις ανάγκες.



Οι δικηγόροι

Οι νομικοί σύμβουλοι που υπηρετούσαν σε νομαρχίες ή νομαρχιακά διαμερίσματα από 1/1/2011 θα ανήκουν στις Περιφέρειες. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που υπάλληλοι των νομαρχιών δεν μετατάσσονται στους δήμους, αλλά σε υπηρεσίες των νέων περιφερειών. Μαζί με αυτούς μεταφέρονται και οι θέσεις που κάλυπταν και έτσι οι δικηγόροι θα εκπροσωπούν πια την περιφέρεια.



Νησιωτικές Περιφέρειες

Στις περιπτώσεις των νησιωτικών περιφερειών πολλές από τις αρμοδιότητες των νομαρχιών μεταφέρονται επιπλέον, πέραν όσων θα ισχύσει για τους υπόλοιπους δήμους. Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι που απασχολούνται μέχρι σήμερα σε συγκεκριμένους τομείς με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, θα πιάσουν δουλειά σύντομα στους δήμους. Οι τομείς αυτοί είναι: Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιομηχανίας, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Έργων, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.



Μητροπολιτικές Περιφέρειες

Παρόμοια εξαίρεση για νομαρχιακούς υπαλλήλους έχει προβλεφθεί για τη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αθηνών και η μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Μακεδονίας. Πέρα από τις αρμοδιότητες που έχουν οι υπόλοιπες Περιφέρειες οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αποκτούν και κάποιες επιπλέον, οι θέσεις των οποίων θα καληφθούν με υπαλλήλους που θα ανήκουν στο ήδη υπάρχον προσωπικό. Οι επιπλέον τομείς είναι: Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής, Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικών Αναπλάσεων, Μεταφορών και Συγκοινωνιών, Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας.



Αυστηρές συστάσεις Ραγκούση

Προκειμένου να αποφευχθούν οι αρρυθμίες που πολλοί προβλέπουν, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης μοίρασε στους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους έντυπα με συγκεκριμένες συστάσεις και ακριβή χρονοδιαγράμματα. Στις παραινέσεις Ραγκούση περιγράφεται μέρα τη μέρα, ποιες αποφάσεις θα πρέπει να λάβουν οι επικεφαλείς των νέων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους πρώτους μήνες.

Όσων αφορά στους δημοτικούς υπαλλήλους, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα Ραγκούση, τα θέματα που θα προκύψουν κατά τη λειτουργία του νέου δήμου θα μπορούν να επιλυθούν εντός το πολύ δύο μηνών. Με την ίδια ταχύτητα θα μπορέσουν να τρέξουν τα θέματα προσωπικού και οι περιφέρειες. Μέσα σε δέκα ημέρες από την ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταφορές και οι κατατάξεις του μόνιμου προσωπικού. Το πολύ μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει να έχει υποβληθεί αίτημα προς την Κεντρική Διοίκηση για μετατάξεις, ενώ το αργότερο μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σύσταση Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων και Υπηρεσιακού Συμβουλίου http://tnsite.blogspot.com/2010/12/blog-post_3607.html





Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/12/blog-post_4214.html#ixzz17h0Vt7i4

Η Ελλάδα γυρίζει 15 χρόνια πίσω


Με ένα πολυνομοσχέδιο που προβλέπει μέτρα που ουδέποτε έχουν ξαναζήσει οι έλληνες πολίτες, η κυβέρνηση δήλωσε πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας, η οποία για το καλό των αριθμών έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.



Με αφορμή την ανάγκη για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους πολίτες, υιοθετώντας μέτρα κόλαφο, που το μόνο που θα καταφέρουν στην τελική είναι να βυθίσουν την ελληνική οικονομία σε πρωτόγνωρα επίπεδα ύφεσης.



Στο υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε μία δέσμη μέτρων που στην ουσία "τινάζει στον αέρα" τα έως τώρα εργασιακά κεκτημένα, καταρρακώνει τους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, μισθοί που χρειάστηκαν χρόνια αγώνα για να...





κατακτηθούν, βάζει φωτιά στο καλάθι της νοικοκυράς και στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως, αφού η αγορά που ήδη ψυχορραγεί, τώρα απλά θα "σβήσει".



Η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει εντυπώσεις πως από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα βγει νικήτρια και μάλιστα αυτό διεμήνυε και η κα Κατσέλη η οποία ζήτησε και την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τελικά, όλο αυτό αποδείχθηκε ένα τρανό φιάσκο, αφού τελικά η τρόικα επιβλήθηκε με απόλυτο τρόπο πάνω στην κυβέρνηση και κατά συνέπεια στις πλάτες των εργαζομένων.



Οι αλλαγές που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο είναι τρομακτικές για την αγορά εργασίας, φέρνοντας την Ελλάδα 15 χρόνια πίσω σε μία εποχή σύγχρονου "εργασιακού μεσαίωνα". Οι μειώσεις στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων αναμένεται να φτάσουν έως και το 35% με τους εργοδότες πλέον σε θέση ισχύ να διαπραγματεύονται τα πάντα με την ανοχή των πάντων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως το μοναδικό "μαξιλάρι" ασφάλειας είναι ο κατώτατος μισθός που είναι στα 740 ευρώ μικτά, ενώ ακόμα και στην περίπτωση των απολύσεων, οι οποίες είναι ελεύθερες και χωρίς περιορισμό, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ένα έως δύο χρόνια θα αποζημιώνονται.



Η κατάσταση είναι παρομοίως εφιαλτική και στις ΔΕΚΟ, όπου οι εργαζόμενοι εκτός από την δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων, πλέον έρχονται αντιμέτωποι με το νέο νομοσχέδιο με περικοπές μισθών έως και 25% ανά περιπτώσεις, "μαχαίρι" στα επιδόματα και ανώτατο πλαφόν στα 4.000 ευρώ μικτά.



Η πολιτική εξαθλίωσης συνεχίζεται και με το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% για χιλιάδες αγαθά πρώτης ανάγκης, που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε νοικοκυριό. Και αυτό την ώρα που η ίδια κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας που παρατηρείται στην αγορά.



Σε όλη αυτή την λαίλαπα μέτρων, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει το μέτρο της απόσυρσης που η ίδια αναθεμάτιζε με τον πλέον έντονο τρόπο, όταν ήταν αντιπολίτευση. Ωστόσο, και αυτό το μέτρο εάν το δει κάποιος πιο προσεχτικά θα συνειδητοποίησε ότι κρίνεται ασύμφορο για να προχωρήσει κανείς στην απόσυρση.



Σε όλο αυτό το χάος, ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ναι μεν αναγνωρίζει τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα, αλλά συγχρόνως δηλώνει ευθαρσώς ότι από τον Μάρτιο του 2011 περιμένει νέα μέτρα από την Ελλάδα με νέες περικοπές, νέες αυξήσεις, όπως στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να πάρουμε και την επόμενη δόση.

newsit

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ....




Θα τρελαθούμε ομαδικά για οτι υπέγραψαν (ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ)



Η Συμβαση που υπεγραψε η Κυβερνηση με τους Δανειστες εναντι 110

Δισεκατομμυριων Ευρω! Ειναι η Διαθηκη της Ελλαδας που υπεγραψαν και που ποτε

δεν προκειται να την ακουσετε απο τα μεγαλα καναλια.



Οσο περιληπτικα γινεται θα αναγνωσετε μερικα απο τα αισχη που υπεγραψαν ωστε

να μας πουλησουν στις πολυεθνικες εταιριες στον βωμο του ' δημοσιου χρεους'

και της 'πτωχευσης'. Εμεις ' οι ανθρωποι του μοχθου ' οπως μας χαρακτηριζει

ο κ. Παπανδρεου πλεον εχουμε στα χερια μας το χαρτι της προδοσιας και με

οδηγο τον Ελληνισμο θα πραξουμε το σωστο.



Εχουμε και λεμε λοιπον...



1)σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή

(Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για

άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...

(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η

κυβέρνηση!!!!)

2)σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.

Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις

υποχρεώσεις του.

Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην

Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά

δικαιώματα τις Ελλάδος

3)Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1

Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

4)σελ΄121.παραγρ.5

Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την

πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει

το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

5)Σελ 123

Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που

παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου

δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να

πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες

τις επιβαρύνσεις.

6)Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...

Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν

χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ

τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου

οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης(χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο

υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο

πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο? ούτε ψήφιση στή βουλή ούτε καν

υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

7)σελ 123,παράγραφος 5...

Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των

δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό

δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να

εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο

στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια

πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για

τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

8)Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από

κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα

περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα

σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των

περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος.

Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!

Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σόβρακα Θα τους αφησουμε;;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;;



*http://rapidshare.com/files/404987182/Greece-IMF.pdf

*





και

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=30064

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ. Μετα την πρωτιά στην παχυσαρκία τωρα και η πρωτια για τα πιο διεφθαρμενα κόμματα και τους πιο διεφθαρμενους βουλευτες


Ο κόσμος σήμερα είναι πιο διεφθαρμένος απ' ότι πριν από τρία χρόνια. Αυτό πιστεύει η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς. Στη 13η θέση των πιο διεφθαρμένων κρατών βρίσκεται η Ελλάδα. Τη χειρότερη βαθμολογία παγκοσμίως, συγκεντρώνουν όμως τα.......

πολιτικά κόμματα της χώρας.

Περίπου το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η χώρα τους έχει γίνει πιο διεφθαρμένη την τελευταία τριετία. Πρώτες στη λίστα της διαφοράς του οργανισμού είναι το Αφγανιστάν, η Νιγηρία, το Ιράκ και την Ινδία. Ακολουθούν η Κίνα, η Ρωσία και μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.

Η Ελλάδα βρίσκεται 13η στη λίστα με όσους πιστεύουν ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία τρία χρόνια, με το 75% να απαντάει θετικά. Υψηλό εμφανίζεται το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το 73% να εκτιμά ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί. Στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν η Σενεγάλη, η Ρουμανία και η Βενεζουέλα. Αντίθετα το 78% των Γεωργιανών πιστεύει ότι η διαφθορά έχει μειωθεί την τελευταία τριετία. Το 77% των Μαροκινών και το 69% των Δανών δηλώνουν ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

Τα πολιτικά κόμματα αποτελούν τα πιο διεφθαρμένα σώματα λέει το 80% των ερωτηθέντων.

Την πιο αυστηρή βαθμολογία μεταξύ όλων των χωρών δίνει στα πολιτικά κόμματα η Ελλάδα. Με κλίμακα από το 1 μέχρι το 5 οι Έλληνες εκτιμούν ότι τα πολιτικά κόμματα είναι διεφθαρμένα σε βαθμό 4,6, τον υψηλότερο μεταξύ όλων των χωρών.

Η Ελλάδα δίνει την υψηλότερη βαθμολογία (3,6) κατά μέσον όρο, όσον αφορά στη διαφθορά σε όλους του τομείς (κόμματα, κοινοβούλιο, αστυνομία, επιχειρήσεις, μίντια, Δημόσιο, Δικαστήρια, ΜΚΟ, θρησκευτικά σώματα, στρατός, εκπαίδευση).

Το 50% παγκοσμίως εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις είναι αναποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ποσοστό που αγγίζει το 66% στην Ελλάδα και το 74% στην Ε.Ε.

Όσον αφορά στη δωροδοκία, ένας στους τέσσερις, διεθενώς, απάντησε ότι δωροδόκησε το τελευταίο έτος, με την αστυνομία να είναι ο πιο συνηθισμένος αποδέκτης. Συγκεκριμένα το 29% των δωροδοκιών είχαν ως παραλήπτη την αστυνομία, το 20% υπαλλήλους αδειών και μητρώου και το 14% μέλη του δικαστικού σώματος.

Σημαντική ήταν η αύξηση όσων εκτιμούν ότι οι θρησκευτικοί φορείς είναι διεφθαρμένοι, με το 53% να απαντά θετικά από 28% το 2004.

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά στο Αφγανιστάν, τη Νιγηρία, το Ιράκ και την Ινδία, όπου περίπου οι μισοί εκ των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν δωροδοκήσει το τελευταίο έτος. Τα αντίστοιχα ποσοστά "σκαρφαλώνουν" στο 89% στη Λιβερία και στο 84% στη Καμπότζη ενώ η Δανία έρχεται τελευταία με μηδενικό ποσοστό δωροδοκίας



OXI ALLO KAPBOYNO

.......ΟΙ ΔΕΚΟ.... ΕΝΤΟΛΕΣ !!!


1 Η δημιουργία ακόμη ενός επιπέδου συλλογικής διαπραγμάτευσης στο εργατικό δίκαιο, η «ειδικών συνθηκών επιχειρησιακή σύμβαση», η οποία δεν θα υποκαθιστά την ευχέρεια επιχειρησιακών συμβάσεων (οι οποίες θα προβλέπουν ρυθμίσεις πιο ευνοϊκές από τις κλαδικές).

2 Για τη σύναψή της ο εργοδότης θα επικαλείται «ανυπέρβλητα προβλήματα», χωρίς να προσδιορίζονται από το.....

νόμο και θα προσφεύγουν με κοινή δήλωση στο Σώμα Επιθεώρησης.

3 Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ετήσια και θα ανανεώνεται έπειτα από συμφωνία με τον οικείο σύλλογο των εργαζομένων.

4 Στη διάρκεια ισχύος της ειδικής σύμβασης η επιχείρηση δεν θα μπορεί να μειώσει το προσωπικό. Το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνει είναι να αντικαθιστά όποιον απολύει (χωρίς όμως ομαδικές απολύσεις). Στην ευχέρεια του σωματείου είναι να προβλέψει «καμία απόλυση των ήδη υπηρετούντων», όπως και κάθε άλλη πτυχή. Εκτός από τη μείωση των αποδοχών κάτω των 740 ευρώ (μισθός ασφαλείας).

5 Για την υπογραφή «ειδικής σύμβασης» δεν υπάρχει δυνατότητα προσφυγής του εργοδότη στη Διαιτησία, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ένας ανεξάρτητος παρατηρητής θα μπορούσε να ανατρέψει το προϊόν της συμφωνίας εργαζομένων και εργοδοτών (υπογραφή κλαδικής σύμβασης). Ουσιαστικά ο διαιτητής θα λειτουργούσε αντίθετα από το Σύνταγμα και στην εκεί προβλεπόμενη «ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι».

6 Οι ειδικές συμβάσεις θα υπογράφονται μόνο όπου υπάρχουν σωματεία (σ.σ. περίπου 200 σε επιχειρήσεις άνω των 50 ατόμων σήμερα) ή όπου συγκροτηθούν νέα. Οπου δεν υπάρχει σωματείο (εργοδοτικός αυταρχισμός, απροθυμία ή μικρός αριθμός εργαζομένων) ο εργοδότης θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την αντίστοιχη ομοσπονδία προκειμένου να υπογράψει την «ειδική σύμβαση».

7 Περικόπτεται η προσαύξηση 10% για απασχόληση πέραν του συμφωνημένου ωραρίου στη μερική απασχόληση (ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο -νόμος 3046/10). Η πρόβλεψη αυτή ετέθη για να μην υπάρχει καταστρατήγηση στη μερική απασχόληση. Παραμένει η προσαύξηση 7,5% για απασχόληση μικρότερη των 4 ωρών.

8 Η εκ περιτροπής εργασία (ορισμένες ημέρες την εβδομάδα ή το μήνα, εναλλάξ εργασία των ήδη απασχολουμένων κ.λπ.) θα διαρκεί έως 9 μήνες το χρόνο (από 6 που περιορίστηκε τον περασμένο Μάιο).

9 Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Διαιτησίας) θα είναι 6μελές και διμερές (ΓΣΕΕ και εργοδότες), ενώ οι μεσολαβητές και οι διαιτητές θα επιλέγονται με αυξημένη πλειοψηφία.

10 Ερωτηματικό παραμένει όπως προαναφέραμε το εάν, και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, οι κλαδικές συμβάσεις θα συνεχίζουν να κηρύσσονται υποχρεωτικές και να επεκτείνονται στα μη μέλη. Σε μια τέτοια περίπτωση (μη επέκτασης) ανατρέπεται κάθε πρόβλεψη αυτής της ρύθμισης, όσο ήπια και εάν περιγράφεται. Τα πάντα διαλύονται και δεν πρόκειται να υπογραφεί και πάλι κλαδική σύμβαση. Θα υπάρχουν μόνο οι επιχειρησιακές. Και αυτό γιατί οι εργοδότες θα έχουν συμφέρον εξόδου τους από τις αντίστοιχες εργοδοτικές ενώσεις (προκειμένου να μην καταβάλλουν τον ενιαίο-κλαδικό μισθό).



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

PATRINAKI

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ BLOGS


 Έκκληση απευθύνει η σελίδα Votegreece.gr σε όλους όσους έχουν ιστοσελίδες η Blogs και φιλοξενούν διαφημίσεις.

Οι διαχειριστές των Blogs – Ιστοσελίδων να μην αφήνουν καμία προβολή διαφημίσεων από διάφορες τράπεζες που.......

εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό σε διάφορα sites



Φτάνει πια με τους νταβατζήδες΄΄



Παρακαλούμε να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι διαχειριστές Ιστοσελίδων – Blogs για την κίνηση αυτή.

Ευχαριστούμε΄΄

 Μπιρμπίλη: Δημιουργία φορέα για την έρευνα υδρογονανθράκων


Φορέας για την έρευνα υδρογονανθράκων ο οποίος θα αναλάβει να προσδιορίσει τις περιοχές που θα δοθούν προς παραχώρηση για έρευνα, να διεξάγει τους σχετικούς διαγωνισμούς και να αξιολογήσει τις προσφορές δημιουργείται στη χώρα μας όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τη δημιουργία του φορέα για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε." (ΕΔΕΥ Α.Ε.) με σκοπό την άσκηση και διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας, καθώς και τη διαχείριση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σχετικών συμβάσεων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο.

Ο φορέας θα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:



Παροχή εισηγήσεων και γνωμοδοτήσεων στο Δημόσιο σχετικών με τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Δημοσίου για την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες.

Διαχείριση των στοιχείων και δεδομένων που αποκτήθηκαν στο παρελθόν ή θα αποκτώνται στο μέλλον κατά τη διάρκεια εργασιών.

Εισήγηση προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ των προτεινόμενων περιοχών προς παραχώρηση, καθώς και του τύπου της σύμβασης.

Προετοιμασία και διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών, καθώς και αξιολόγηση των προσφορών για την παροχή δικαιωμάτων επί των ανωτέρω περιοχών.

Αξιολόγηση των αιτήσεων άδειας αναζήτησης.

Σύνταξη, διαπραγμάτευση και εισήγηση προς υπογραφή των σχεδίων των σχετικών συμβάσεων, Προεδρικών Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

Εκπόνηση οικονομοτεχνικών αποτιμήσεων και ανάλυση επιχειρηματικών κινδύνων και κατάρτιση οικονομοτεχνικών μελετών ανάπτυξης κοιτασμάτων.

Συνεχής παρακολούθηση και ανάλυση της διεθνούς ενεργειακής αγοράς, ιδιαιτέρως σε θέματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Άμεση συνεργασία με υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και με σχετικές Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλους οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Μετά από κοινή πρωτοβουλία της υπουργού Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Stefania Prestigiacomo και της υπουργού ΠΕΚΑ υιοθετήθηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ανάγκη επέκτασης της κοινοτικής νομοθεσίας στο θέμα των υπεράκτιων γεωτρήσεων που θα εφαρμόζει υψηλά πρότυπα ασφαλείας σε όλη την ΕΕ με σκοπό να επιτρέπονται μόνο ασφαλείς και αειφόρες επιχειρησιακές λειτουργίες. Η ενίσχυση της συνεργασίας των παράκτιων κρατών της Μεσογείου θα συμβάλει στον καλύτερο συντονισμό για την πρόληψη πιθανών ατυχημάτων.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαγράφουν χρέη 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο


Ρυθμίσεις για τη διαγραφή ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο που αντιστοιχούν στο 10,18% του ΑΕΠ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή του Μνημονίου...





Στις 31 Δεκεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονταν σε 32,56 δισ. ευρώ. Από αυτά, ως ανεπίδεκτο είσπραξης χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ποσό της τάξης των 23,92 δισ. ευρώ.



Η προτεινόμενη διαδικασία διαγραφής προβλέπει την συγκρότηση νέας ειδικής γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία θα συνεξετάζει όλα τα υποβαλλόμενα στοιχεία, ώστε να τεκμηριωθεί και να αποδειχθεί το ανεπίδεκτο της είσπραξης.



Για να χαρακτηριστεί ένα χρέος ανεπίδεκτο της είσπραξης θα πρέπει να έχει γίνει έρευνα για τον εντοπισμό των οφειλετών ή εφόσον ανευρέθηκαν, να μην είναι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο του χρέους.



Σε περίπτωση προκύψει δυνατότητα έστω και μερικής είσπραξης του χρέους, προβλέπεται διαδικασία αναβίωσης των οφειλών.



Σημειώνεται ότι η παρούσα νομοθεσία επιτρέπει τη διαγραφή ανεπίδεκτων είσπραξης χρεών, μόνον στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει πεθάνει, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και οι κληρονόμοι του έχουν αποποιηθεί την κληρονομιά.





Το επίμαχο άρθρο





Μετά το άρθρο 82 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ν.δ. 356/1974 (Α΄ 90) προστίθεται νέο άρθρο με αριθμό 82 Α ως εξής:

«Αρθρο 82 Α

Διαγραφή ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών προς το Δημόσιο

1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, που έχουν βεβαιωθεί κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης από την υπηρεσία στην οποία είναι βεβαιωμένες, διαγράφονται από τις μερίδες των οφειλετών και τα βιβλία της υπηρεσίας, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών , μετά από γνωμοδότηση του οργάνου της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού.

2. Ως ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές χαρακτηρίζονται εκείνες για τις οποίες έχουν εξαντληθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες εντοπισμού πηγών αποπληρωμής και αναγκαστικής είσπραξης και σε κάθε περίπτωση οι εξής:

α Έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες ακίνητης και κινητής περιουσίας.

β. Εφόσον έχουν εντοπιστεί ακίνητα ή κινητά πράγματα, ικανά να καλύψουν μέρος ή το σύνολο των οφειλών, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης με επίσπευση από το Δημόσιο ή τρίτους και από το προϊόν της εκποίησης των πάσης φύσεων περιουσιακών στοιχείων και προσόδων του οφειλέτη δεν εξοφλήθηκαν πλήρως οι απαιτήσεις του Δημοσίου.

γ. Έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος από ειδικά οριζόμενο προς τον σκοπό αυτό ελεγκτή, ο οποίος πιστοποιεί κατόπιν ελέγχου ότι δεν υφίσταται άλλη πηγή αποπληρωμής.

δ. Εφόσον πρόκειται για πτωχό, οι εργασίες της πτώχευσης έχουν κλείσει ελλείψει ενεργητικού.

ε. Εφόσον πρόκειται για επιχείρηση υπό εκκαθάριση, πιστοποιείται ότι από την διαδικασία της εκκαθάρισης δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν εν όλω ή εν μέρει οι απαιτήσεις του Δημοσίου.

στ. Ειδικά στην περίπτωση διαγραφής απαιτήσεων νομικών προσώπων, έχουν ολοκληρωθεί για τα συνυπόχρεα ή συνυπεύθυνα φυσικά πρόσωπα τουλάχιστον οι ενέργειες των περιπτώσεων α, β και γ.

Η αίτηση για τη διαγραφή υποβάλλεται οίκοθεν από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας στην οποία είναι βεβαιωμένη η οφειλή προς την αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία, με τα πλήρη στοιχεία. Από τα στοιχεία πρέπει να αποδεικνύεται ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη της προτεινόμενης προς διαγραφή οφειλής και δεν υπάρχει πλέον καμία πηγή αποπληρωμής της. Έλεγχος και επαλήθευση των στοιχείων του υποβαλλόμενων στοιχείων διενεργείται από την αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία, η οποία και εισηγείται στην Επιτροπή της παραγράφου 4 την διαγραφή.

3. Υποβολή αιτήσεως διαγραφής δεν χωρεί εφόσον υπάρχει πιθανότητα έστω και μερικής είσπραξης της απαίτησης.

Στην περίπτωση εντοπισμού από μέρους της Κεντρικής Υπηρεσίας κενών στην υποβολή της πρότασης διαγραφής, η αίτηση με τα επισυναπτόμενα στοιχεία επιστρέφεται προς συμπλήρωση, ενώ στην περίπτωση εντοπισμού πηγής μερικής ή ολικής αποπληρωμής, ο φάκελος επιστρέφεται και η απαίτηση κατά το μέρος που μπορεί να εισπραχθεί χαρακτηρίζεται εισπράξιμη.

4. Η αίτηση και τα παραστατικά στοιχεία που την συνοδεύουν, με την θετική εισήγηση της Κεντρικής Υπηρεσίας υποβάλλονται σε Επιτροπή που συνιστάται από:

α) έναν Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρο,

β) το Γενικό Διευθυντή Φορολογίας ως μέλος

δ) το Γενικό Διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων ως μέλος

Εισηγητής στην Επιτροπή είναι, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο εκάστοτε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Σε περίπτωση που η αίτηση αφορά τελωνειακή οφειλή συμμετέχει στην Επιτροπή και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, με εισηγητή τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τελωνειακών Διαδικασιών.

Γραμματείς της Επιτροπής ορίζονται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ της Διεύθυνσης Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ορίζει ως αναπληρωτή του κάθε Γενικού Διευθυντή ένα από τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων που συγκροτούν τη Γενική Διεύθυνση.

5. Η Επιτροπή αξιολογεί τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, αναζητά εφόσον το κρίνει σκόπιμο συμπληρωματικά στοιχεία από οποιαδήποτε υπηρεσία ή τρίτο και γνωμοδοτεί υπέρ της ολικής διαγραφής της οφειλής ή της απόρριψης του αιτήματος. Ο Υπουργός Οικονομικών αποδέχεται τη γνωμοδότηση της Επιτροπής ή την τροποποιεί επί το δυσμενέστερο για τον οφειλέτη.

6. Οφειλή που έχει διαγραφεί με την παραπάνω διαδικασία αναβιώνει εάν σε διάστημα δέκα ετών από τη διαγραφή της, διαπιστωθεί η ύπαρξη ή η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη ή συνυποχρέου προσώπου που καλύπτει μερικά ή ολικά την οφειλή.

Για χρονικό διάστημα από τη διαγραφή της οφειλής μέχρι και την ημερολογιακή λήξη του δέκατου έτους από αυτή, δεν χορηγείται φορολογική ενημερότητα στον οφειλέτη και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα για οποιαδήποτε αιτία, δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 ν. 2523/1997 και δεν χορηγούνται πιστοποιητικά για μεταβίβαση ή απόκτηση περιουσιακών στοιχείων. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου, εφαρμόζονται και για τις διαγραφές που διενεργούνται με το άρθρο 82.»



http://www.enet.gr

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ......





Πολλά ακούγονται για την περιβόητη κάρτα του πολίτη ,είναι ένα θέμα το όποιο δεν αφορά μόνο τους "προληπτικούς χριστιανούς" όπως μας χαρακτηρίζουν , αλλά αφορά κάθε ανθρωπο ο οποίος θέλει να λέγεται και να είναι ελεύθερος .

Σας παραθέτω ένα mail το οποίο έλαβα από μοναχό του Αγ. Όρους.





"Πριν όμως δούμε τι ΔΕΝ θα μας πουν, ας δούμε τι θα μας πουν οι

αρχιτέκτονες της διαβόητης Κάρτας:

Κατά πάσα πιθανότητα, θα μας πουν, ότι:





1) Με την κάρτα του πολίτη θα μηδενιστεί η φοροδιαφυγή.

Αφού η Εφορεία θα μπορεί να βλέπει τη χρηματική περιουσία, που έχει ο

καθένας και να εισπράττει τους φόρους, που αναλογούν στο κράτος.

2) Η έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών θα γίνει πανεύκολη. Γιατί η

Κάρτα αυτή θα είναι συγχρόνως πορτοφόλι, αστυνομική ταυτότητα,

βιβλιάριο υγείας και διαβατήριο. ..

3) Αν, τυχόν, τη χάσουμε ή μας την κλέψουν, θα μπορούμε να το

δηλώσουμε στην αστυνομία, για να την απενεργοποιήσουν, μέχρις ότου μας

βγάλουν καινούργια με όλα τα χρήματα που έχουμε και τα λοιπά στοιχεία.

4) Κάποια στιγμή μπορεί να μας πουν-παρεμπιπτόντως- ότι το

μικροσκοπικό τσιπάκι της κάρτας μπορούν (αν θέλουμε!) να μας το

φυτέψουν κάτω από το δέρμα, για να μην έχουμε το φόβο να το χάσουμε ή

μας το κλέψουν.

5) Αφού γίνουν κανα δυο εξαφανίσεις παιδιών (εντελώς…τυχαίες!) μπορεί

να μας πουν ότι πρέπει την Κάρτα να την φυτέψετε από νωρίς στα παιδιά

σας, για να μπορείτε να τα εντοπίζετε, όπου και αν βρίσκονται. Και:

6) Θα μας πουν ότι με την κάρτα αυτή θα έρθει επιτέλους η ιδεώδης

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!





Γιατί θα μπορούμε να έχουμε πανεύκολα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ για

το κάθε τι. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα ζητά την γνώμη του λαού για

όλα τα ζητήματα. Όπως βέβαια συμβαίνει (;) και τώρα!….





Και, αφού είδαμε το τι θα μας πουν, ας έρθουμε τώρα να ιδούμε και το

τι ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ:





Ασφαλώς δεν θα μας πουν ότι:





1) Οι μεγάλοι διαπλεκόμενοι φοροφυγάδες και οι πολιτικοί θα

εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν.

Αυτοί θα μπορούν, μέσω γνωριμιών-όπως μέχρι τώρα μέσω της αλητείας

της ασυλίας οι πολιτικοί-να προμηθευτούν μια ΔΕΥΤΕΡΗ Ηλεκτρονική Κάρτα

(με άλλο όνομα). Μέσα στην οποία θα έχουν όλο το παράνομο χρήμα….

2) Ότι, αν οι κυβερνώντες “μας βάλουν στο μάτι”, θα μπορούν να σβήσουν

το ποσό των χρημάτων, που υπάρχει στην κάρτα μας και να γράψουν ότι το

παίξαμε στο καζίνο. Και δεν θα υπάρχει τρόπος να αποδείξουμε ότι λέμε

την αλήθεια….

3) Ότι η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία (γιατί, όπως πάμε, δεν θα

υπάρχει η ασφάλιση ΙΚΑ και Δημοσίου για πάντα!) θα μπορεί να βλέπει

πόσες φορές αρρωστήσαμε. Και από τι ασθένεια…

Και θα αποφαίνονται για μας: “Α, εσύ είσαι πολύ φιλάσθενος. Δεν σε

ασφαλίζω”!





Πράγμα που θα μπορεί να πει και ο κάθε μελλοντικός εργοδότης μας. Που

ασφαλώς θα είναι κάποια γιγαντιαία απρόσωπη πολυεθνική εταιρεία!…





4) Δεν θα μας πουν ότι το τσιπάκι, που θα φυτεύεται κάτω από το δέρμα,

καθόλου δεν θα προστατέψει το παιδί μας από την απαγωγή. Διότι: α)

Εντοπίζεται και αφαιρείται από το δέρμα πολύ εύκολα. Και: β) Αν

καλυφθεί με αλουμινόχαρτο ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ!

5) Δεν θα μας πουν ότι στο μέλλον ( ίσως και σήμερα!) θα υπάρχει η

δυνατότητα το εμφυτευόμενο τσιπάκι να εγχέει μέσα στο αίμα μας «κάτι»(

δηλητήρια αποβλάκωσης; βραδείας ευθανασίας;)!….

6) Δεν θα μας πουν ότι η Ηλεκτρονική Κάρτα θα είναι ο θάνατος της

τελευταίας σταγόνας δημοκρατίας, που μας έμεινε. Γιατί μπορεί να

διοργανώνουν δημοψηφίσματα για το κάθε τι. Όμως…Το αποτέλεσμα του

δημοψηφίσματος-όπως βέβαια και τα εκλογικά αποτελέσματα-θα μπορεί να

το “μαγειρέψει” ο χειριστής του κεντρικού υπολογιστή. Που φυσικά θα

είναι μέλος στοών και κοινωνός πολλών υποχθόνιων μυστικών …

7) Δεν θα μας πουν ότι χάκερς θα μπορούν να διαβάσουν την Κάρτα μας!

Και αύριο ίσως θα μπορούν να δημιουργούν ανύπαρκτο χρήμα γεμίζοντας

την κάρτα τους με ποσά. Ή αφαιρώντας ποσά από άλλες κάρτες!



Δεν θα μας πουν ότι ο Πρόεδρος της Μυστικής Αστυνομίας στη Γερμανία

κατηγορεί τους πολιτικούς ότι η τεχνική, με την οποία σχεδίασαν τις

νέες ταυτότητες είναι παιχνιδάκι για τους “ειδικούς”, προκειμένου να

πάρουν όποια στοιχεία θέλουν και να τα χρησιμοποιήσουν ανάλογα!…

9) Δεν θα μας πούν ότι η Μ. Βρετανία κατάργησε τις ηλεκτρονικές κάρτες

του Πολίτη, όταν διαπίστωσε τα ελαττώματά τους ! Και…

10) Δεν θα μας πουν ότι ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο στην Γερουσία των

ΗΠΑ για απαγόρευση της ελεύθερης κηπουρικής!…





Έτσι ώστε να μη μπορούν οι πολίτες να επιστρέψουν στις μικρές,

αυτάρκεις, αγροτικές κοινότητες όπου ο καθένας θα μπορεί τουλάχιστον

να παράγει την τροφή γι’ αυτόν, την οικογένειά του και την κοινότητά

του. Ούτε ακόμη να έχουμε την επιλογή να τρώμε τις ντομάτες του

γείτονα, τις πατάτες του συγχωριανού μας, το λάδι του θείου, τα μήλα

του κουμπάρου. Σε σημείο ώστε να μας απαγορεύουν ακόμη και τη φύλαξη

δικών μας σπόρων. Γιατί άραγε; Γιατί μόνο οι αφανείς αφέντες αυτού

πλανήτη να έχουν τέτοιο δικαίωμα!…





Που σημαίνει ότι η σατανική Νέα Τάξη των παγκόσμιων κακουργημάτων

ετοιμάζει τα νομικά της όπλα για να καταστείλει κάθε προσπάθεια όσων

θελήσουν να δραπετεύσουν από την κόλαση μέσα στην οποία θα εγκλωβίσει

τους λαούς.





Έτσι ώστε ακόμη και οι επιλογές μας για φαγητό να περιοριστούν στα

μεταλλαγμένα τροφικά τερατουργήματα, τα εμποτισμένα με δηλητήριο,

αναλώσιμα των πολυεθνικών υπερκαταστημάτων!…





Αυτά, λοιπόν, και άλλα πάμπολλα δεινά, που ετοιμάζουν σε βάρος μας,

δεν θα μας τα πουν.

Γεγονός, που σημαίνει ότι η Κάρτα αυτή δεν θα είναι η κάρτα του

πολίτη, αλλά….





Η κάρτα του χαφιέ, του δολοφόνου, του ληστή και του καθενός τοπικού ή

διεθνούς αλήτη!….





Που θα μπορούν να κάνουν, ο, τι και όποτε θελήσουν σε βάρος μας!"





Τα σχόλια και οι σκέψεις δικά σας ...................................





ΕΙΡΗΝΗ





ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/12/blog-post_7376.html#ixzz17XnAl8sY

Οι καλύτεροι βαθμοί στο σχολείο φέρνουν και καλύτερη υγεία αργότερα


 Οι καλοί βαθμοί των μαθητών δεν κάνουν καλό μόνο στην αυτοπεποίθησή τους, αλλά και στην υγεία τους ως ενηλίκων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.



Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η εκπαίδευση συνδέεται με καλύτερη υγεία γενικά, αλλά η νέα έρευνα δείχνει συγκεκριμένα ότι οι καλύτερες επιδόσεις στο γυμνάσιο και το λύκειο παίζουν κρίσιμο ρόλο για την ύπαρξη καλύτερης υγείας σε όλη τη ζωή του ενήλικου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Πάμελα Χερντ του πανεπιστημίου Ουισκόνσιν-Μάντισον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο «Journal of Health and Social Behavior», μελέτησαν περισσότερους από 10.000 μαθητές, που αποφοίτησαν από το σχολείο το 1957, και κατέγραψαν την πορεία της υγείας τους κατά τα επόμενα 53 χρόνια, μέχρι δηλαδή το 2010.

Η έρευνα έδειξε ότι όσο καλύτεροι ήταν οι βαθμοί με τους οποίους αποφοίτησε ένας μαθητής, τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα να επιδεινωθεί η υγεία του μελλοντικά, κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησής του.

Μια πιθανή εκτίμηση (που όμως δεν προκύπτει από τα δεδομένα), σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσε να είναι ότι το αίσθημα ευσυνειδησίας, που χαρακτηρίζει τους καλούς μαθητές, έχει ευεργετική επίδραση και στην κατοπινή υγεία τους, γιατί ως ενήλικοι αποφεύγουν με μεγαλύτερη ευκολία τις ανθυγιεινές συνήθειες στη ζωή τους.

«Πόσο καλά τα πάει κανείς στο σχολείο, μετράει, όχι μόνο σε πράγματα όπως η εργασία και τα εισοδήματα, αλλά και στην υγεία, όπως αποδεικνύεται πλέον», δήλωσε η Χερντ. Η ευεργετική επίδραση στην υγεία μπορεί να γίνει φανερή χρόνια ή και δεκαετίες μετά την αποφοίτηση από το σχολείο.

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ


 Αφιερώνεται στον κ. ΠΑΓΚΑΛΟ



Αγαπητοί φίλοι, γεια σας.



Θα διατηρήσω την ανωνυμία μου, λόγω της θέσης και της εταιρείας που μανατζάρω, αλλά θα ήθελα να πω δυο λόγια από την πλευρά ενός ανθρώπου που έχει φάει την αγορά με το κουτάλι που λένε και είναι 23 χρόνια στέλεχος σ' αυτές που .....

αποκαλούνται "μεγάλες επιχειρήσεις".



Τελευταία στα blogs - τα οποία παρακολουθώ ανελλιπώς γιατί μου δίνουν την "ανάσα" της αγοράς, τον παλμό της δηλαδή -έχει ενσκήψει μια διαμάχη εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικότερα των ένστολων. Παράλληλα το Δημόσιο αδειάζει καραβιές συνταξιούχους απ' αυτούς τους ανθρώπους και αρκετοί ψάχνουν για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.



Πρόσφατα λοιπόν αποφασίσαμε ως εταιρεία να προσλάβουμε τέσσερις απόστρατους στρατιωτικούς, δυο από σχολή αξιωματικών και δυο από τους υπαξιωματικούς. Θέλω να σας γράψω την εμπειρία μου από τη συνεργασία μας μαζί τους, ώστε να καταλάβετε πως το Δημόσιο πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη:



* Οι απόστρατοι κατά βάση έχουν ένα με δυο πτυχία επιπλέον του βασικού - και στην εταιρία πήραμε πάνω από 100 συνεντεύξεις - διδακτορικά και μεταπτυχιακά ενώ μιλάνε και αρκετές ξένες γλώσσες



* Βγήκαν στη σύνταξη σε μικρή ηλικία, έχουν πολύ μεγάλη εργασιακή εμπειρία και κυρίως τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς που δεν το περιμένεις. Στις συνεντεύξεις έπαθα πλάκα! Έχουν διοικήσει προσωπικό, από πτυχιούχους μέχρι υδραυλικούς οπότε και δεν κολώνουν να αναλάβουν οποιαδήποτε θέση, άλλοι έχουν υπηρετήσει σε στρατιωτικά σούπερ μάρκετ, ξέρουν λογιστικά στην πράξη κι όχι θεωρία (ξέρουν που είναι το ΙΚΑ της περιοχής και πως γίνεται ένας διαγωνισμός!), φορολογικά, λεπτομέρειες στις δοσοληψίες με ασφαλιστικά ταμεία, νομοθεσία αδειών! Τους βλέπεις να έρχονται στις συσκέψεις πάντα άψογοι, κουστουμαρισμένοι, με το φιλοφάξ και εγκαίρως χωρίς να χρειαστεί να τους υπενθυμίσει κανείς οτιδήποτε. Σαν να δούλευαν χρόνια στην εταιρεία. Ξέρουν να φερθούν, πως να μιλήσουν, πως να κινηθούν, πως να απευθυνθούν στον καθένα. "Κύριε Διευθυντά σαν κι αυτόν στο στρατό είχαμε δεκάδες" μου είπανε όταν είχαμε μια προβληματική κατάσταση ενός εργαζόμενου στην εταιρεία. Ο προηγούμενος HR κοιμόταν όρθιος! (Με MBA παρακαλώ και συστάσεις από "γνωστούς" του χώρου!)



* Δεν φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες, όπως οι πιτσιρικάδες "διδακτορικοί". Είχαμε έναν "μικρό" στη δουλειά με πολύ καλές σπουδές (πολύ καλές όμως!) ο οποίος όποτε έπρεπε να δει μεγάλο πελάτη κιτρίνιζε κι άλλαζε κτίριο!.Οι δυο απόστρατοι που έχουμε προσλάβει τώρα όχι μόνο οργανώνουν τα μίτινγκ σε απειροελάχιστο χρόνο αλλά έχουν τέτοια αυτοπεποίθηση και "στήσιμο" που οι πελάτες μας μένουν με το στόμα ανοιχτό! Μιλώντας με τα παιδιά μου είπαν ότι τέτοια μιτινγκ στο στρατο τα είχανε ψωμοτύρι.



* Ο ένας από τους απόστρατους έχει υπηρετήσει αρκετά χρόνια στο ΝΑΤΟ. Και οι άλλοι τρεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Έχουν γνωριμίες και κοινωνικά δίκτυα που κυριολεκτικά λύνουν χέρια (και ανοίγουν πόρτες)! Τις προάλλες έπρεπε να πάμε σε ένα συνέδριο στη Ρόδο. ΤΟ τι γνωστούς σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξί, ενοικίαση αυτοκινήτων είχαν τα παιδιά δε λέγεται. Πήραν τρια-τέσσερα τηλέφωνα και μας έλυσαν χίλια δυο πρακτικά προβλήματα. Υπολόγισα τη μείωση του κόστους πάνω από 15% σε σχέση με το να παίρναμε μια εταιρεία να μας οργανώσει την παραμονή πέντε στελεχών της εταιρείας εκεί. Ο καθένας απ' αυτούς μου ήρθε στην εταιρεία με ένα ολόκληρο τόμο από τηλέφωνα γνωστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!



* Οι τεχνικές τους γνώσεις σε θέματα παρουσιάσεων, σύνταξης μελετών, υπομνημάτων και memo, αρχειοθέτησης οργάνωσης είναι πέραν κάθε προσδοκίας. Στα memo έπρεπε να κάθομαι και να κάνω τον μάντη για να καταλάβω τι εννοεί ο κάθε ακριβοπληρωμένος μανατζαραίος που δεν είχε συντάξει ούτε κάρτα για βαφτήσια ποτέ του! Είχαμε μια κοπελίτσα στο γραφείο για τα τηλέφωνα και την αλληλογραφία. Το γραφείο της ήταν ανέκαθεν άρτζι μπούρτζι. Ο ένας από τους απόστρατους υπαξιωματικούς μας έφτιαξε το τηλεφωνικό κέντρο αυτόματο -χωρίς να είναι η δουλειά του! - οργάνωσε τα μαιλ και τώρα μόνος του στο σπίτι μας φτιάχνει προγράμματα-ατζέντες για όλα τα στελέχη της εταιρείας. Εννοείται ότι το παλληκάρι δεν πληρώνεται επιπλέον, και το τμήμα της πληροφορικής πάντα "έχει πολύ δουλειά..." για τέτοια πράγματα.



* Και το τελευταίο που κυριολεκτικά σπάει κόκαλα: Οι δυο απόστρατοι αξιωματικοί που προσλάβαμε έχουν τέτοια τεχνική εμπειρία στον τομέα τους ο καθένας που "με τα δόντια" τους κρατάμε να μη τους πάρουν ξένες εταιρείες. Με 25 χρόνια εμπειρία ο καθένας και στην ηλικία που είναι, ο ένας 47 κι ο άλλος μόλις 44, είναι "ξερολούκουμο" για τους ξένους, γιατί ξέρουν ότι έχουν ακόμη μπροστά τους τουλάχιστον 15 χρόνια παραγωγικής δουλειάς. Τις προάλλες ήρθε ο ένας τους μου έδειξε το μαιλ μιας πολύ μεγάλης εταιρείας αμυντικού υλικού και γνωστό όνομα στην αγορά ( εμείς δουλεύουμε σε εντελώς άσχετο κλάδο ) και μου λέει: "Κύριε Διευθυντά, μου δίνουν 8 χιλιάρικα το μήνα για να δουλέψω γι' αυτούς. Κι εγώ ήρθα να το σκίσω μπροστά σας και να απαντήσω από το δικό σας pc γιατί ό,τι ξέρω κι ότι μπορώ να κάνω θέλω να το κάνω για εταιρείες της πατρίδας μου".



Για την αναδημοσίευση

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ