Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΑΠ - ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ




Οι Σπανουδάκης-Σταματόπουλος (διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΠΑΠ) με τις μηνιαίες αμοιβές των 20.000 ευρώ καλούνται από τον αρμόδιο υπουργό να περικόψουν μισθούς στον ΟΠΑΠ.



Οι ίδιοι, όμως, απαντάν ότι οι αμοιβές στον ΟΠΑΠ αποφασίζονται από τη … γενική συνέλευση των μετόχων (δελτίο τύπου του ΟΠΑΠ στις 10-12-10).



Διαβάστε στην νέα ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου πώς συγκαλείται αυτή η γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ (με ένα άτομο!).



Όσο για το blog (www.greentank.gr) που έστησαν στελέχη και συνεργάτες του ΟΠΑΠ (Γιώργος Γανωτής, Δημήτρης Διώτης) για να προσφέρουν συμβουλές για πράσινη ανάπτυξη (δηλαδή για την άντληση κρατικού χρήματος) σε αυτό συνέβη (μετά από προηγούμενη ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου) το εξής περίεργο:



Από το blog εξαφανίστηκαν τα ονόματα όλων των … πράσινων ειδικών ( δηλαδή Γανωτή, Διώτη και άλλων) αλλά και το διαφημιστικό banner του ΟΠΑΠ.

Έτσι οι πράσινες συμβουλές (για άντληση κρατικού χρήματος) δίδονται τώρα … ανωνύμως.



Διαβάστε την νέα ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου για τον ΟΠΑΠ.



ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Β’ ΑΘΗΝΩΝ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου



Θέμα: “Εμπαιγμός της κοινής γνώμης από τον ΟΠΑΠ”



Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΠΑΠ την 10η Δεκεμβρίου 2010 αναφέρει ότι οι μισθοί της «διοικητικής πυραμίδας» (sic) αποφασίζονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων.



Αυτό, βεβαίως, αποτελεί εμπαιγμό της κοινής γνώμης αφού είναι γνωστό ότι το ελληνικό δημόσιο (κατέχοντας το 34% των μετοχών του ΟΠΑΠ) αποτελεί τον κύριο μέτοχο που, στην ουσία, αποφασίζει για οτιδήποτε αφορά στον ΟΠΑΠ.

Έτσι αυτές οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ….έναν υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος … προσυπογράφει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (το οποίο ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομικών!).



Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι οι Σπανουδάκης-Σταματόπουλος αποφάσισαν οι ίδιοι για τις αμοιβές τους (κατά εκτίμηση 20.000 ευρώ τον μήνα), τις εισέπραξαν και στην συνέχεια η απόφασή τους επικυρώθηκε από τη … γενική συνέλευση των μετόχων.

Επειδή, όμως, ο ΟΠΑΠ επιμένει ότι οι αμοιβές των στελεχών του που προσελήφθησαν (με μηνιαίες αμοιβές της τάξεως των 10.000 ευρώ) αποφασίστηκαν από τη γενική συνέλευση είναι εύλογο να υπάρχουν και τα πρακτικά αυτών των γενικών συνελεύσεων.



Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το ακριβές ύψος των αμοιβών αυτών, ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει απαντήσει.

Δηλαδή, ό,τι γνωρίζουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ δεν μπορούν να το γνωρίζουν οι βουλευτές !



Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:



1. Ποιές είναι οι ακριβείς αμοιβές των Ιωάννη Σπανουδάκη και Χάρη Σταματόπουλου και τι ακριβώς αναφέρουν οι σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΟΠΑΠ (προσκόμιση πρακτικών)



2. Ποιες είναι οι αμοιβές των παρακάτω στελεχών της… διοικητικής πυραμίδας του ΟΠΑΠ και με ποιες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης αυτές ορίστηκαν(προσκόμιση πρακτικών). Για διευκόλυνσή σας αναφέρουμε σε παρένθεση τις (μετριοπαθείς) εκτιμήσεις για τους μηνιαίους μισθούς αυτών των στελεχών. Βενετσάνος Ρογκάκος (10.000), Στέλιος Χειλαδάκης ( 10.000), Γιώργος Γανωτής (10.000), Απόστολος Κουκουβίνος (10.000), Γιώργος Αγγελόπουλος (6.000), Ευθαλία Σιαμανή (7.000), Ε. Πλοιάρχου (7.000), Αθανάσιος Λαψάνας (5.000).



3. Κατά πόσο πρόκειται να περικοπούν οι μισθοί στον ΟΠΑΠ σύμφωνα με τη

δήλωση του αρμόδιου υπουργού (12-12-10).



Ο Ερωτών Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: