Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων ΕΣΥ - ΙΚΑ




 Το πράσινο φως για συγχωνεύσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ, µε νοσοκομεία του ΙΚΑ δίνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, που θα κατατεθεί τις επόμενες ηµέρες στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προβλέπει ότι τα νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται στο ΕΣΥ, λειτουργώντας ως παραρτήματα.



Πενθήμερη απεργία έχουν εξαγγείλει οι γιατροί του ΙΚΑ. Την αναδιάρθρωση του τομέα πρωτοβάθμιας υγείας προβλέπει το νομοσχέδιο, το οποίο προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Βασικό άξονα του νομοσχεδίου αποτελεί η ενοποίηση όλων των μονάδων υγείας του ΙΚΑ με αντίστοιχες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εκτός από τα πολυιατρεία του Ιδρύματος, και τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα ενωθούν με ισάριθμα δημόσια νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ θα λειτουργούν ως παραρτήματα μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων. Παράλληλα στο νομοσχέδιο προβλέπεται η σύσταση του Οργανισμού Παροχών Υγείας, ο οποίος θα έχει υπό την εποπτεία του τις μονάδες υγείας πέντε ασφαλιστικών ταμείων και τα κέντρα υγείας.

Οι γιατροί του ΙΚΑ αντιδρούν στη μεταρρύθμιση, λέγοντας πως με την ενοποίηση των μονάδων υγείας υποβαθμίζονται οι παροχές υγείας στους ασφαλισμένους και συρρικνώνονται οι μισθοί.



ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: