Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Google Body Browser: Μία WebGL εφαρμογή που μας ξεναγεί στο ανθρώπινο σώμα



Η Google παρουσίασε στο WebGL Camp μία τρισδιάστατη εφαρμογή με την ονομασία Google Body Browser.

Πρόκειται για μία ανατομική απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος και των επιμέρους συστημάτων και οργάνων του, η οποία ωστόσο σε αντίθεση με όλες τις υπάρχουσες δεν χρησιμοποιεί Flash ή Java ή άλλο plug-in, αλλά τρέχει σε οποιοδήποτε browser υποστηρίζει WebGL εφαρμογές. Προς το παρόν αυτό συμβαίνει μόνο σε beta εκδόσεις του Firefox και του Chrome.



Στην εφαρμογή παρουσιάζονται ως layers τα ακόλουθα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού:

εγκέφαλος/νευρικό σύστημα

καρδιά/κυκλοφορικό σύστημα

πνεύμονες, ήπαρ, νεφροί/πεπτικό σύστημα

οστά

μυικό σύστημα

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δει την ονομασία κάθε μέλους, κάθε οργάνου ή κάθε επιμέρους κομματιού του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχει δυνατότητα περιστροφής του σώματος και μεγέθυνσης σε κάποιο σημείο. Επίσης μπορεί να αναζητήσει κάποια ορολογία και το αποτέλεσμα να προβληθεί πάνω στο σώμα.



H χρήση του Google Body Browser είναι δυνατή και στον Chrome 8, αρκεί να είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα χρήσης WebGL. Προκειμένου να ενεργοποιηθεί απαιτείται η πληκτρολόγηση στην γραμμή διευθύνσεων "about:flags" και "Ενεργοποίηση" στην επιλογή "WebGL". Mετά από αυτό απαιτείται επανεκκίνηση του browser.

Δεν υπάρχουν σχόλια: