Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Kαταγγελία τριτέκνων


Καταγγέλλουμε την αναλγησία, την αδιαφορία και την υποκρισία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος. Ως Κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που λαμβάνει- εν πολλοίς άδικα για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω-που θεσμοθετήθηκαν σε πρόσφατα νομοσχέδια (Παιδείας, Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό) προέταξε (τι ειρωνεία;) την υπογεννητικότητα και την γήρανση του πληθυσμού ως την βασική αιτία της... κατάρρευσης του υφιστάμενου συστήματος...



Αναμέναμε, λογικά, την παράλληλη θεσμοθέτηση μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα. Είναι και επιταγή του Συντάγματος(παραγρ.5 του άρθρου 21). Αντί αυτών η Κυβέρνηση άρχισε να περιορίζει ή/και καταργεί υφιστάμενες παροχές, φορολογεί αδιακρίτως και αδιαφορεί προκλητικά για το μέλλον των οικογενειών με πολλά παιδιά(τρία και άνω) που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.



Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συνεισφέρουμε αυτό που μας αναλογεί αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος εδώ και 30 χρόνια, η διαπλοκή που έχει επώνυμο σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας.



Τις τελευταίες ημέρες με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού 2011 από τον Υπουργό Οικονομικών, και με το πρόσχημα εντολών του ΔΝΤ, ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ τουλάχιστον για 300.000 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω τα πενιχρότατα πολυτεκνικά επιδόματα καθιερώνοντας απαράδεκτα κριτήρια. Με την παρούσα οικονομική κρίση και αυτά τα ποσά είναι αναγκαία για την οικογένειες, που έχουν δει μέχρι τώρα να μειώνεται το εισόδημά τους τουλάχιστον 20% με επακόλουθο το ποσοστό φτώχειας στις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω να ξεπερνά το 33%.



Η εφαρμογή εισοδηματικού κριτηρίου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος και του επιδόματος τρίτου παιδιού σε μητέρες με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα στο παρελθόν έχει εκπέσει από το ΣτΕ και προσπαθεί τώρα η Κυβέρνηση να ξεπεράσει το σκόπελο επικαλούμενο λόγους εθνικού συμφέροντος. Μα και το δημογραφικό πρόβλημα με δείκτη γονιμότητος ουσιαστικά μόλις το 1 είναι πλέον εθνικό ζωτικό πρόβλημα.



Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες σκέψεις για μείωση ή περικοπή των προνοιακών επιδομάτων από τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω.



Δηλώνουμε όλοι με μια φωνή ότι προχωρούμε ενωμένοι μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας που δεν είναι άλλη από την λήψη επιτέλους σοβαρών και με προοπτική μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα.



Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους γονείς με τρία παιδιά και άνω.



Οι τρίτεκνοι γονείς ζητούν από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση:



-Να υλοποιήσει τις προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.



-Να σταματήσει άμεσα να τιμωρεί την οικογένεια με τρία παιδιά και άνω.



-Να θεσμοθετήσει αποτελεσματικά και με προοπτική μέτρα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.



-Να υποστηρίξει την οικογένεια και μάλιστα αυτήν με πολλά παιδιά(τρία και άνω) με σοβαρά μέτρα και όχι να περιορίζει ή καταργεί υφιστάμενα.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΟΠΟΤΤΕ)



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ(ΠΕΣΠΟ3Τ)



ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ



tharrosvioton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: