Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργο τα έμαθες τα νέα; Η Ιρλανδία πήρε τα λεφτά χωρίς μνημόνιο



--------------------------------------------------------------------------------



Οριακά και συγκεκριμένα με 81 ψήφους υπέρ και 75 κατά, το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνολικού ύψους 85 δισ. δολαρίων.

Τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου οικονομικής βοήθειας αναμένεται να δοθούν στον τραπεζικό τομέα για τη στήριξή του, ενώ το υπόλοιπο ποσό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ιρλανδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η συμφωνία από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ήρθε ένα μόλις 24ωρο μετά την έγκριση από το ιρλανδικό κοινοβούλιο με ισχνή πλειοψηφία της συμφωνίας για «άμεση παροχή εξωτερικής οικονομικής βοήθειας», από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία έχουν καταστήσει σαφές ότι θα επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία, αν έρθουν στην εξουσία μετά τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου.

Το ΔΝΤ ανέφερε από την πλευρά του ότι «θα είναι πρόθυμο να γίνει μία επαναδιαπραγμάτευση» μετά τις εκλογές.



Αυτό κατάφερε η Ιρλανδική κυβέρνηση θέτοντας ως κύριο και μοναδικό γνώμονα των κινήσεων-αποφάσεών της το συμφέρον του Ιρλανδικού λαού. Στον αντίποδα, η Ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να νιώθει ΚΑΜΙΑ διάθεση μεταμέλειας, συνεχίζει να στηρίζει το μνημόνιο και να νομοθετεί με νέα αισχρά νομοσχέδια εις βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του Ελληνικού λαού.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη -της δανειοδότησης χωρίς μνημόνιο- στην Ιρλανδία, απογυμνώνει και τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρει πλέον προσωπικά και αποκλειστικά την ευθύνη της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Φυσικά, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως δήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Και ούτε προβλέπεται, αφού η είδηση αυτή καθεαυτή έχει "μειωθεί" στην Ελλάδα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό το τι ακριβώς συνέβη πριν αλλά και μετά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα των σκανδάλων και των μη συλληφθέντων ενόχων, στην Ελλάδα του σοσιαλιστή Παπανδρέου και του σοσιαλιστή Στρος Καν, εάν δεν συμβούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, εάν δεν δρομολογηθούν αλλαγές προκειμένουν να μην επέλθει ο αργός θάνατος μίας χώρας, τότε τον ρόλο της κάθαρσης και των λύσεων θα αναλάβουν οι πολίτες, οι οποίοι είναι και κάτοχοι - ιδιοκτήτες της χώρας και εκ του Συντάγματος, οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά τους που σε ρυθμό χιονοστιβάδας απεμπολεί η τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: