Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί τόση πρεμούρα παγκοσμίως; Έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα και το μόνο που έμεινε είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες;


 Τι τους έπιασε όλους; Γιατί βιάζονται τόσο πολύ; Ποιες "καταστάσεις" πιέζουν τα κράτη για να προχωρήσουν στην εφαρμογή συστημάτων ηλεκτρονικής "εξυπηρέτησης"-παρακολούθησης των πολιτών τους; Από ανατολή σε δύση αυτή είναι η λύση των προβλημάτων μας;





REUTERS - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Σχέδιο για την χορήγηση εθνικών ηλεκτρονικών δελτίων ταυτότητας !!!







Το διαλυμένο από τον πόλεμο Αφγανιστάν στερείται βασικών εθνικών υποδομών. Παρόλα αυτή την Κυριακή η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης των πολιτών με κάρτες που θα δοθούν σε όλους τους Αφγανούς εντός πέντε ετών.



Ο Υπουργός συγκοινωνιών δήλωσε ότι οι ταυτότητα θα έχει τσιπάκι (πλινθίο κατά το Ελληνικόν) και θα περιλαμβάνει στοιχεία για την άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας οχήματος και την υπογραφή. Έτσι θα γίνονται πιο δίκαιες, πιο διαφανείς και πιο αποτελεσματικές οι μελλοντικές εκλογές στη χώρα.



Μετά από τρεις δεκαετίες συγκρούσεων, το Αφγανιστάν προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οικονομία του και τις καταρρέουσες υποδομές όπως δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα και την πρόσβαση στο νερό.



Το Σεπτέμβριο οι βουλευτικές εκλογές στιγματίστηκαν από εκτεταμένους ισχυρισμούς για απάτη, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων για χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας από ψηφοφόρους και επαναλήψεις ψηφοφοριών.



"Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του Αφγανιστάν," είπε ο Υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας Amirzai Sangeen μετά την υπογραφή της σύμβασης 101,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμβαση που υπογράφηκε με την αφγανική εταιρεία Grand Technology Resources.



"Στη χώρα μας η ανάγκη για ορθή ταυτοποίηση είναι ένα πολύ επείγον θέμα", είπε. «Το να δώσουμε δελτία ταυτότητας σε όλους είναι μια διαδικασία ... μάλλον τριών έως πέντε χρόνων."



Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρηματοδοτήσει το έργο από τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι το σύστημα θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας της χώρας.





http://id-ont.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: