Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πυκνό χιόνι πέφτει στη Βόρεια Ελλάδα


Πυκνό χιόνι πέφτει, από νωρίς το πρωί, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου σε μεγάλα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Ημαθίας, Σερρών και στην επαρχία Γουμένισσας Κιλκίς.

Η χιονόπτωση είναι έντονη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κυρίως στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 10 εκατοστά.

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ μετ΄εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Σερρών (στα υψώματα του Λαχανά) όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το δρόμο από το πυκνό χιόνι.

Προβλήματα σημειώνονται και στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της Εγνατίας οδού Κλειδί - Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αλλά και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, από τα διόδια Μαλγάρων μέχρι τον Κορινό Πιερίας.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται και τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Κιλκίς, καθώς επίσης και σε μεγάλα τμήματα του οδικού επαρχιακού δικτύου, στους νομούς Δράμας και Σερρών.

Πυκνό χιόνι πέφτει στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Χορτιάτη Αγίου Βασιλείου, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στην επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου - Ωραικάστρου.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρέχει και κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 5 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: