Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αύξηση 30% τέλους στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Νέο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω της μεγάλης αύξησης του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας φέρεται να συζητά η κυβέρνηση ως λύση για την οικονομική κατρακύλα του Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.



Η διοίκηση του ΔΕΣΜΗΕ έχει προτείνει την αύξηση του τέλους ΑΠΕ κατά περίπου 30%, στα 7,18 ευρώ από 5,57 ευρώ που ανέρχεται σήμερα για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως την κατανομή του και στους 5,5 εκατ. οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι σήμερα εξακολουθούν να πληρώνουν μόλις 0,3 ευρώ κάθε τετράμηνο.



Χθες για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην οποία συμμετείχαν στελέχη του ΔΕΣΜΗΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της ΔΕΗ.



Πολιτικά μια απόφαση που θα έφερνε νέες επιβαρύνσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ ετησίως στους 5,5 εκατ. οικιακούς καταναλωτές, δύσκολα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή στην παρούσα οικονομική συγκυρία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, πόσω μάλλον όταν αναμένεται το πρώτο κύμα αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τις αρχές του 2011. Ετσι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου το επόμενο διάστημα και αφού ο ΔΕΣΜΗΕ μελετήσει άλλες ισοδύναμες λύσεις που να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τους οικιακούς καταναλωτές.



Πηγή:Ενεργειακά...και άλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: