Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται η σειρά Ισπανίας – Πορτογαλίας

Σιγά-σιγά ό ένας μετά τον άλλον προετοιμάζουν την κατάσταση για τις επόμενες χώρες που θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Ελλάδας και τις Ιρλανδίας...
Η Ευρώπη φαίνεται να μπαίνει σε μία βαθύτερη ύφεση, αφού ο κατάλογος των χωρών δεν σταματάει εκεί. Φανταστείτε την μισή Ευρώπη στο ΔΝΤ, χώρες σαν την Γερμανία κερδίσουν την μάχη της ανταγωνιστικότητας στης Ευρώπη, αφού όπως φαίνεται παρέχουν ένα πιο ασφαλές οικονομικό περιβάλλον από χώρες ανταγωνίστριες. Η φούσκα της παγκόσμιας ανάπτυξης έχει σκάσει, αλλά δεν έχει ξεφουσκώσει ακόμα…
Απόσπασμα από δηλώσεις του Dominique Strauss-Kahn
“Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Dominique Strauss-Kahn είπε ότι η κρίση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ενώ δεσμεύτηκε σε χείρα βοηθείας για χώρες που θα αναζητήσουν βοήθεια.
Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι σοβαρή, και οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους αν θα απευθυνθούν στο ΔΝΤ για βοήθεια. Στην συνέχεια υποστήριξε ότι το ΔΝΤ θα σταθεί δίπλα στις χώρες για οποιοδήποτε υποστήριξη, αλλά τόνισε ότι δεν είναι εμπορική τράπεζα και δεν θα προσπαθήσει να πείσει καμιά χώρα για τις υπηρεσίες της. Η πρόβλεψη του ότι η κρίση θα μεταφερθεί σε Πορτογαλία και Ισπανία μετά την πρόσφατη είσοδο και της Ιρλανδίας στο ΔΝΤ, ήρθε να ολοκληρώσει το συλλογισμό του σχετικά με την κατάσταση της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στόχος του ΔΝΤ είναι μέσα από την στήριξη που παρέχει σε χώρες της ΕΕ να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών η Ευρώπη.”

http://epitokio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: