Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Ιδρύεται η εταιρεία για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό αερίου

Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), η Ιταλική εταιρεία Edison και η Bulgarian Energy Holding EAD συμφώνησαν την ίδρυση...
της Natural Gas Interconnector Greece Bulgaria EAD (IGB EAD).
Η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία του νέου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας (αγωγός IGB), ο οποίος αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου ITGI που θα συνδέσει την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα συμμετάσχουν η IGI Poseidon S.A. (εταιρεία που ανήκει ισομερώς στις ΔΕΠΑ και Edison και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και κατασκευή του υποθαλάσσιου διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας) και η Bulgarian Energy Holding EAD.
Στην εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας παρευρέθησαν εκπρόσωποι των Ελληνικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών Κυβερνήσεων καθώς και εκπρόσωποι των αντίστοιχων εταιρειών.
Ο αγωγός IGB αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του συστήματος ITGI (διασύνδεση Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας) και το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του Νοτίου Διαδρόμου, έχει δε αξιολογηθεί από την ΕΕ ως «έργο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: