Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Διαψεύδει η ΓΣΕΕ τις μειώσεις μισθών

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τα δημοσιεύματα, που θέλουν το ΣΕΒ και εκπροσώπους των...
εργοδοτικών οργανώσεων, να κατέληξαν σε συμφωνία για τις κλαδικές συμβάσεις, προβλέποντας, μεταξύ άλλων, τη μείωση της τάξης του 12% στο βασικό μισθό των εργαζομένων. Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης (02/12), ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Β. Μπουζούλας, τόνισε:
“Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση, ενημερώνομαι σήμερα από τον έντυπο ηλεκτρονικό και ΜΜΕ ότι οι "κοινωνικοί εταίροι" κατέληξαν χθες σε συμφωνία με την Υπουργό Εργασίας, ότι συνομολόγησαν για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 12% και πως επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση”.
"Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η κ. Κατσέλη συμφώνησε τηλεφωνικά με τους συνδικαλιστικούς φορείς τους οποίους δεν κατάφερε να δει χθες το απόγευμα λόγω της κατάληψης του ΠΑΜΕ στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας.
Η αλήθεια είναι ότι προσκληθήκαμε, ως ΓΣΕΕ , από την κ. Κατσέλη αλλά δεν καταφέραμε να συναντηθούμε λόγω της κατάληψης. Από ΄κει και πέρα , ούτε συνομίλησα/συνομολόγησα σε συμφωνία μαζί της τηλεφωνικά, ούτε ήταν ποτέ δυνατόν να μιλήσω για τόσο σοβαρά ζητήματα από το τηλέφωνο. Πόσο μάλλον να καταλήξω σε συμφωνία μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων.
Ουδέποτε συναντήθηκα με κοινωνικούς φορείς για το ως άνω θέμα. Αγνοώ από πού εκπορεύεται τέτοιου είδους ενημέρωση, η οποία δεν τιμά το Συνδικαλιστικό Κίνημα, προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, όταν διαχέεται στην ατμόσφαιρα η θέση, πως κυβέρνηση και συνδικάτα συνομολογούν σε μειώσεις μισθών”, κατέληξε ο ίδιος.
Σ. Ξυνίδης: “Εύλογες μερικές προτάσεις”
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στα προτάσεις Δασκαλόπουλου, για την ανάπτυξη και στα εμπόδια που υπάρχουν, ενώ απέρριψε τις ιδέες για απόλυτη απελευθέρωση τιμών και τις αλλαγές στα εργασιακά.
“Περιέχει κάποιες προτάσεις οι οποίες είναι εύλογες, έχουν ενδιαφέρον. Εχουν άλλωστε περιληφθεί και σε θέσεις και πολιτικών φορέων κατά καιρούς, αλλά υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη δέσμη από τις προτάσεις, οι οποίες, κατά την προσωπική μου άποψη, στην ουσία ακυρώνουν την παρουσία του κράτους και οδηγούν σε μια εντελώς ανεξέλεγκτη κατάσταση αγορών, που νομίζω ότι δεν μπορεί να εκφράσει σήμερα τις ανάγκες του τόπου”, τόνισε ο κ. Ξυνίδης.
Σε ότι αφορά στις προτάσεις για το επιχειρηματικό περιβάλλον, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι “ήδη είναι ζητήματα που συζητούνται και ευρέως και πολλά από αυτά μας προβληματίζουν και πάμε να δώσουμε λύσεις και με τον νέο αναπτυξιακό και με όλα τα υπόλοιπα νομοθετήματα”.
Σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, για την ανάπτυξη, ο κ. Ξυνίδης υπογράμμισε ότι "αυτός ο μήνας και ο επόμενος θα είναι για εμάς πολύ βαρύς και θα είναι και πολύ σημαντικά αυτά που θα παρουσιαστούν και θέλω να πιστεύω ότι θα ψηφιστούν ως νόμοι του ελληνικού κράτους".
Ο κ. Ξυνίδης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις εξαγωγές και την εξωστρέφεια, τονίζοντας ότι δίδεται μεγάλο βάρος από το Υπουργείο και ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η παρουσίαση αυτού του πλαισίου, που αφορά την εξωστρέφεια, από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
"Βάζουμε ένα νέο πλαίσιο, προκειμένου να δώσουμε δύναμη, να δώσουμε φτερά στις ελληνικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, να αυξήσουμε το μερίδιο των εξαγωγών τους και αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα με εισροή πλούτου", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για το ΕΤΕΑΝ, τόνισε πως "είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που δίνει άμεσες απαντήσεις, γιατί απαντά στο ερώτημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. Έρχεται δηλαδή το κράτος και εισφέρει χρήματα, κεφάλαια, και σε συνδυασμό και συνεργασία με τις τράπεζες, αυτά κατευθύνονται με γρήγορο τρόπο προς τους επιχειρηματίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ρευστότητας που έχουν".
digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: