Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

«Οι λευκοί Βρετανοί θα αποτελούν μειοψηφία στο μέλλον»

 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο βρετανός καθηγητής Ντέβιντ Κόουλμαν, σύμβουλος της κυβέρνησης για δημογραφικά θέματα, σε άρθρο του στο περιοδικό Prospect. Ο κ. Κόουλμαν ισχυρίζεται πως το τεράστιο κύμα....

μετανάστευσης προς την Βρετανία αναμένεται να αλλάξει ριζικά την δημογραφική εικόνα της χώρας, σε σημείο που μέχρι το 2060 η εικόνα του λευκού Βρετανού θα αποτελεί εξαίρεση.



Το 1988 η Στατιστική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανία προέβλεπε πως πληθυσμός θα αυξηθεί στα 65 εκατομμύρια το 2051 και έπειτα θα σημειωθεί μείωση. Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν κάνουν όμως λόγο για την συνεχή αύξηση του πληθυσμού που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 85 εκατομμύρια το 2083. Ο κ. Κόουλμαν υποστηρίζει πως με αυτούς τους ρυθμούς οι λευκοί Άγγλοι, Ουαλοί, Σκοτσέζοι και Ιρλανδοί, από το 80% του πληθυσμού σήμερα, θα αποτελούν μόλις το 20% σε 60 χρόνια.



Το άρθρο του έχει ήδη συγκεντρώσει αρνητικά σχόλια καθώς πολλοί ακαδημαϊκοί θεωρούν την ορολογία του κ. Κόουλμαν αναχρονιστική και ρατσιστική.





protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: