Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Τεστ συναίνεσης υπό το βλέμμα της τρόικας

Συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Αντ. Σαμαρά εντός του Δεκεμβρίου για να διερευνηθούν οι δυνατότητες συναίνεσης προτείνουν αρκετά κυβερνητικά στελέχη. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Αντ. Σαμαρά συνιστούν άνοιγμα προς την κυβέρνηση .

Διατεθειμένος να απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου είναι ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠαΣοΚ, τα οποία συνδέουν τη συνάντηση με την τροπή των εξελίξεων σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η κρισιμότητα της περιόδου συμπίπτει με την έλευση στην Αθήνα του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν και του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Ολι Ρεν, οι οποίοι αναμένονται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και ενδέχεται να μιλήσουν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώπιον ενός ακροατηρίου που θα αποτελείται τουλάχιστον από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, της ΝΔ και πιθανώς του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΠαΣοΚ και συνομιλητές του Πρωθυπουργού, ο κ. Γ. Παπανδρέου και οι πολιτικοί συνεργάτες του έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους όσα έχει πει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Αντ.Σαμαράς και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη ρητορική του και στη διάθεση με την οποία εμφανίστηκε στο βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου την προηγούμενη Δευτέρα. Επισημαίνουν ιδιαίτερα στο ΠαΣοΚ και στην κυβέρνηση, έπειτα από αυτή την ομιλία του κ. Σαμαρά, ότι οι αναφορές του στη συνταγματική αναθεώρηση και οι προτάσεις του για την ανάπτυξη και τις φορολογικές ελαφρύνσεις δεν ήταν ανεδαφικές και ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια βάση συζήτησης για τις προοπτικές της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώνεται ότι η αποδοχή της πρότασης για συνταγματική αναθεώρηση από τον κ. Παπανδρέου την αμέσως επόμενη ημέρα δεν ήταν τυχαία, αλλά κυβερνητικό στέλεχος συμπληρώνει:

«Η περίοδος είναι κρίσιμη, αυτό φαίνεται ότι στη ΝΔ το έχουν αντιληφθεί.Το θέμα είναι να υπάρξει μια προσέγγιση με τη ΝΔ στα καυτά ζητήματα των διαρθρωτικών αλλαγών και να δείξει ταυτόχρονα η κυβέρνηση ότι δεν απορρίπτει προτάσεις που μπορεί να αποδειχθούν εποικοδομητικές».

Με βάση αυτά, η άποψη που κυριαρχεί στην κυβέρνηση είναι ότι η συνάντηση Παπανδρέου- Σαμαρά θα πρέπει να γίνει προτού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Η εκτίμηση αυτή οδηγεί σε μια ημερομηνία το αργότερο γύρω στις 15 Δεκεμβρίου, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια συνάντηση και συζήτηση.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αναρτήθηκε από KAPISTRI

Δεν υπάρχουν σχόλια: