Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κάλεσμα της ΑΣΠΕ για κινητοποίηση στις 15/12... όχι στην περικοπή των πολυτεκνικων επιδομάτων


ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΑΣΠΕ καταγγέλλει την Κυβέρνηση, που με τις μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλεται έχει βάλει στο στόχαστρο τον τελευταίο χρόνο τους ...

Πολυτέκνους και την πολύτεκνη οικογένεια, τους οποίους πλήττει ανελέητα, παρά τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 που ρητώς επιτάσσει ότι οι Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος και ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

Καλούνται όλοι οι Πολύτεκνοι με τις οικογένειές τους. να συμμετάσχουν στη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί την 15η Δεκεμβρίου στην Αθήνα ( η προσυγκέντρωση των πολύτεκνων οικογενειών θα γίνει στις 11π.μ. στο Ζάππειο, για να επακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Σύνταγμα και το Υπουργείο Οικονομικών).

Σκοπός της πορείας αυτής είναι να εκφρασθεί η αντίθεση των πολυτέκνων για την ασκούμενη αντιπολυτεκνική πολιτική και να καταγγελθεί ο εμπαιγμός της σημερινής Κυβέρνησης, που αθέτησε τις υποσχέσεις της, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο μήνυμα που έστειλε στη Συνομοσπονδία μας το 2009 αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, όπου συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «… η Πολιτεία θα σας δείξει στην πράξη αποτελεσματική μέριμνα» και ότι «η νέα Κυβέρνηση δεν θα αρκεστεί σε αποσπασματικά μέτρα αλλα θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν…».

Δυστυχώς οι οριζόντιες πολιτικές, για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας αποδείχθηκαν πομφόλυγες και πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, αφού μετατράπηκαν σε κάθετες φοροεπιδρομές, κατά των πολυτέκνων. Καμία απολύτως μέριμνα δεν λήφθηκε για την πολύτεκνη οικογένεια, αφού ο πολύτεκνος, σε όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν τελευταία, έχει εξομοιωθεί πλήρως με τον άγαμο, ενώ έχει κληθεί να πληρώνει τους περισσότερους έμμεσους φόρους, λόγω του γεγονότος ότι ανήκει στους μεγάλους καταναλωτές των αγαθών με το αυξημένο Φ.Π.Α, επειδή οι ανάγκες μίας πολυμελούς οικογένειας είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες μίας οικογένειας με ένα ή δύο παιδιά.

Και βέβαια δεν υπήρξαν μόνο: τα φορολογικά μέτρα και η αύξηση του ΦΠΑ των προϊόντων που πλήττουν κυρίως τις πολύτεκνες οικογένειες, τα τέλη ακίνητης περιουσίας, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, οι περικοπές των επιδομάτων, τα πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους, τα τέλη για την κυκλοφορία των πολυτεκνικών αυτοκινήτων, κ.α, που έπληξαν την πολύτεκνη οικογένεια αλλά υπήρξαν και καταργήσεις ή φαλκιδεύσεις θεσμικών μέτρων, όπως έγινε με το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, την κατάργηση των προσλήψεων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών!

– μέτρο που αποδεδειγμένα συνέβαλε στην αύξηση των γεννήσεων, τις μετεγγραφές των φοιτητών με τις πρόσφατες μάλιστα δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού περί καθορισμού ποσοτικών περιορισμών κ.λ.π.

Όλα αυτά τα επεφύλαξε η Κυβέρνηση για το 2010 που έχει ορισθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως έτος, κατά της παιδικής φτώχειας, ωσάν να στοχεύει στη δραστική αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα βιώνουν εφεξής σε συνθήκες πλήρους ένδειας.

Φαίνεται ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει βαλθεί να επιτύχει την πλήρη εξαθλίωση των πολυτέκνων, αφού οι επινοήσεις της δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Χαρακτηριστική είναι και η αποφασισθείσα επαναφορά του ορίου εισοδήματος για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος, κάτι που είχε γίνει και το 1997 με ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2001 κρίθηκε ως αντισυνταγματική και καταργήθηκε, αφού συνέβαλε τότε στην ανακοπή της ανάκαμψης του δείκτη γεννητικότητας, λόγω του κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας που δημιούργησε η έλλειψη σταθερής και αξιόπιστης δημογραφικής πολιτικής σε πολλά νέα ζευγάρια.

Η Κυβέρνηση καταργεί τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και αξιώνει όπως το κατά κεφαλή εισόδημα μιας πολύτεκνης οικογένειας με 4 παιδιά, κάτω των 23 ετών να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.600Ευρώ ετησίως (40.000: 6 μέλη ίσον 40.000 ευρώ!) ή σε 555Ευρώ το μήνα για την χορήγηση τους!!! Ακόμη όταν μια πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου και το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας της απαγορεύει τη λήψη του επιδόματος του τρίτου τέκνου!!! και παγώνει την ισχύουσα προβλεπόμενη αναπροσαρμογή του πολυτεκνικού επιδόματος.

Και αυτά, επειδή «Η εισοδηματική ενίσχυση που προβλέπεται για τις πολύτεκνες και για τις τρίτεκνες οικογένειες προκειμένου να αντισταθμιστεί το πρόσθετο οικονομικό βάρος που επωμίζονται και προκειμένου να μην αποθαρρύνονται για την απόκτηση τρίτου και πλέον παιδιών, οφείλει να αναπροσαρμοστεί …..» όπως ο αρμόδιος υφυπουργός μας εξηγεί στην αιτιολογική έκθεση αναφερόμενος στον λόγο που λαμβάνονται αυτά τα μέτρα. Δηλαδή η μείωση, το πάγωμα της αύξησης και η περικοπή μαθαίνουμε ότι είναι μέτρα υπέρ των πολυτέκνων!!.

Είναι πασιφανές ότι οι Κυβερνώντες:

α) αγνοούν τις επισημάνσεις του μεγάλου Γάλλου δημογράφου Alfred Sauvy που είπε ότι: « Τα προβλήματα του πληθυσμού είναι τόσο θεμελιώδη που εκδικούνται τρομερά εκείνους που τα αγνοούν και καμία χώρα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν πιστεύει στη ζωή.» και

β) δεν ενδιαφέρονται για τις δυσάρεστες δημογραφικές εξελίξεις, ούτε για το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο γηροκομείο. Αποτέλεσμα αυτών είναι η μεθόδευση της επιβολής επαχθών ρυθμίσεων, για τους πολυτέκνους όπως είναι και η θεσμοθέτηση οροφής στο οικογενειακό εισόδημα, για την είσπραξη των πολυτεκνικών επιδομάτων, μολονότι δεν υπάρχει για την περικοπή τους σχετική δέσμευση στο Μνημόνιο που υπογράφηκε με την «Τρόικα».

Επομένως μοιάζει σαν να επιθυμεί η Κυβέρνηση με τις επινοήσεις της αυτές να τιμωρήσει παραδειγματικά τους πολύτεκνους επειδή επέλεξαν συνειδητά να προσφέρουν στο Έθνος μας πολλά παιδιά.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε την Κυβέρνηση να μην αποτολμήσει να προχωρήσει στη λήψη του αντισυνταγματικού και αντιδημογραφικού αυτού μέτρου, όχι μόνο γιατί τα δημόσια οικονομικά οφέλη θα είναι πενιχρά, αλλά κυρίως γιατί θα αποτελέσουν πλήγμα για τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένειες σ’ ένα σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον, και να μην αιφνιδιάζονται από μία Πολιτεία που παλινωδεί και ανακαλεί με ελαφρότητα προηγούμενες αποφάσεις της.

Οι Πολύτεκνοι βρίσκονται σε αναβρασμό, διαμαρτύρονται εντονότατα και καταγγέλλουν αυτή την επιδρομή σε βάρος τους, θα κλιμακώσουν δε τις διαμαρτυρίες τους σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι βροντοφωνάζουμε:

· Όχι στην ισοπέδωση των πολυτέκνων.

· Όχι στο ξεθεμελίωμα της οικογένειας.

· Όχι στην υλοποίηση της πολιτικής του ενός η κανενός τέκνου. Η Ελλάδα δεν την αντέχει.

· Δεν θέλουμε το 2050 σε ένα εργαζόμενο να αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος.

· Δεν θέλουμε να γίνουμε μειοψηφία στη χώρα μας. Οι κυβερνώντες να μην εθελοτυφλούν.

· Όχι σ’αυτούς που δολοφονούν τα παιδιά μας.

· Να τεθεί φρένο στο δημογραφικό κατήφορο.

· Να μην παραβιάζει ασύστολα τις Συνταγματικές επιταγές η Κυβέρνηση και να μην ασεβεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκαλώντας βάναυσα τη Δικαιοσύνη.

· Να μην αγνοείται η Συνταγματική επιταγή (παρ.2 άρθρου 21 του Συντ.) ότι οι πολύτεκνοι δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους.

· Να μην αγνοούνται συστηματικά τα ομόφωνα συμπεράσματα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό.

· Να αποκατασταθεί η αγοραστική αξία των πολυτεκνικών επιδομάτων και να γίνει σταδιακή αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων έτσι ώστε σύντομα να συγκλίνουν προς τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

· Οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν σε άλλη φοροεπιδρομή.

· Όχι στην φορολογική εξομοίωση πολυτέκνων και αγάμων.

· Περισσότερος σεβασμός στους αιμοδότες του Έθνους.



Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: