Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Κινδυνεύουν να χάσουν τον Εθνικό τους Ύμνο οι Τούρκοι


Με τον κίνδυνο να χάσει την αποκλειστικότητα του εθνικού της ύμνου βρίσκεται η Τουρκία λόγω μη κατοχύρωσης πνευματικών της δικαιωμάτων, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet....

Όλα ξεκίνησαν όταν μαθητές σε τουρκικό σχολείο στη Γερμανία τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση από την Εταιρεία Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων της Γερμανίας, GEMA, αγωγή με στόχο τη διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων του Εθνικού ύμνου με αφορμή την εκτέλεσή του από την χορωδία του σχολείου κατά τη διάρκεια της εθνικής επετείου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ηurriyet, η εταιρεία προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων εκπροσωπεί την οικογένεια του συνθέτη του τουρκικού εθνικού ύμνου, Zeki Üngör, που αποφάσισε να διεκδικήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από τη σύνθεση του μουσικού κομματιού.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το υπουργείο πολιτισμού καταβάλλει προσπάθειες για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό είναι επαρκές για την προστασία του τραγουδιού.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

http://www.pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: