Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Συνέδριο για τη Μικροηλεκτρονική και τη Νανοτεχνολογία στον «Δημόκριτο»

 


 Το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Μicro & Nano 2010» για τη Μικροηλεκτρονική, τη Νανοηλεκτρονική και τη Νανοτεχνολογία θα διεξαχθεί στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στις 12-15 Δεκεμβρίου.

Το συνέδριο είναι το τέταρτο της σειράς συνεδρίων Micro & Nano, που γίνονται κάθε τρία χρόνια από το 2000.Η έναρξη της σειράς αυτών των συνεδρίων άρχισε με την ίδρυση του Επιστημονικού Δικτύου ΜΜΝ στην Μικροηλεκτρονική, τα Μικροσυστήματα και τη Νανοτεχνολογία, ως συνέχεια του οποίου ιδρύθηκε η Επιστημονική Εταιρία Micro & Nano.

Σκοπός των δύο πρώτων συνεδρίων ήταν η συγκέντρωση όλων των Ελλήνων επιστημόνων που διεξάγουν έρευνες στο πεδίο της Μικροηλεκτρονικής και Νανοτεχνολογίας σε ένα κοινό Φόρουμ με ξένους επιστήμονες διεθνούς κύρους, με στόχο τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στο πεδίο αυτό, με πνεύμα διεπιστημονικής προσέγγισης.

Ο σκοπός αυτός διευρύνθηκε στη συνέχεια μετά το τρίτο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 200 επιστήμονες από 23 διαφορετικές χώρες και έλαβε πλέον την μορφή ενός συνεδρίου διεθνούς απήχησης.

Στο φετινό συνέδριο έχουν υποβληθεί και θα παρουσιασθούν 160 εργασίες από 32 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Διακεκριμένοι επιστήμονες από 34 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ιαπωνίας, Κίνας και Ινδίας θα παρευρεθούν και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους σε ένα διεθνές Φόρουμ, που θα περιλαμβάνει επιστήμονες, τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

Τα πρακτικά του Συνεδρίου θα δημοσιευθούν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό υψηλού κύρους και παράδοσης «Microelectronic Engineering», ενώ επιλεγμένα άρθρα που σχετίζονται με τα νανοϋλικά για αισθητήρες και διατάξεις παραγωγής ενέργειας, θα δημοσιευθούν στο επίσης διεθνούς κύρους περιοδικό Nanoscale Research Letters, σε ειδικό τεύχος αφιερωμένο στο συνέδριο.

Το Συνέδριο οργανώνεται από την επιστημονική Εταιρία Micro&Nano με την υποστήριξη του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», του Πανεπιστημίου και του ΙΤΕ Κρήτης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κύπρου και Πάτρας, καθώς και του Cluster Μικροηλεκτρονικής mi-cluster στα πλαίσια του Corallia.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται επίσης από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Νανοηλεκτρονικής SiNANO, του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (ίδρυση 2008).

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του «Δημόκριτου» και θα περιλαμβάνει την τελετή βράβευσης του επίτιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Στοϊμένου, για τη συμβολή του στην έρευνα στο πεδίο των ημιαγωγών.

Θα προηγηθεί ειδική συνεδρία για την έρευνα στη Νανοηλεκτρονική στην Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Νανοηλεκτρονικής SiNANO.Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: