Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Θαυματουργή η ασπιρίνη;


Τον κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου φαίνεται πως μειώνει η λήψη μικρής ποσότητας ασπιρίνης σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν τη Δευτέρα επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.Τα ευρήματα των επιστημόνων είναι τόσο ισχυρά ώστε να προτείνεται σε...

ανθρώπους άνω των 40 ετών να λαμβάνον προληπτικά ασπιρίνη σε καθημερινή βάση.Ωστόσο η έρευνα ενδέχεται να διχάσει την επιστημονική κοινότητα αφού το φάρμακο αυτό θεωρείται η αιτία της αύξησης του κινδύνου γαστρορραγίας σε περίπου έναν ασθενή στους χίλιους κάθε χρόνο.Η μελέτη βασίστηκε σε 8 κλινικές δοκιμές στις οποίες πήραν μέρος 25.570 ασθενείς. Μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν και λάμβαναν ασπιρίνη μέχρι και 75ml την ημέρα, οι θάνατοι από καρκίνο ήταν κατά 21% λιγότεροι στη διάρκεια των ερευνών και κατά 34% μετά από 5 χρόνια.Στις ανακοινώσεις τους οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ασπιρίνη προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως από τον καρκίνο του γαστρεντερικού.Παλαιότερες μελέτες διαπίστωσαν ότι η λήψη ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Lancet, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου στη διάρκεια της εικοσαετίας μειώθηκε κατά περίπου 10% για τον καρκίνο του προστάτη, 30% για τον καρκίνο των πνευμόνων, 40% για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και 60% για τον καρκίνο του οισοφάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: