Ένα προσωπικό blog γραμμένο με ''παραδοσιακό'' τρόπο μακριά απο την άνοστη αναπαραγωγή ανούσιων ειδήσεων,με διάθεση για καυστικό σχολιασμό.
Όποιος θίγεται απο τα γραφόμενα,ας πρόσεχε τις πράξεις του......

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Μάχη στη δημόσια διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη



Μάχη ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν ότι η Κάρτα του Πολίτη θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα μειώσει γραφειοκρατία και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και σε άλλους που την απορρίπτουν για λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων ή πιστεύουν ότι θα παραβιάσει τα προσωπικά τους δεδομένα, διεξάγεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών όπου γίνεται η δημόσια διαβούλευση.



Η εκκλησία έχει ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τη νέα Κάρτα του Πολίτη ενώ σε ανακοίνωση της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με αφορμή το κείμενο που αναρτήθηκε προς "δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της...



Κάρτας του Πολίτη", στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εκφράζει δημόσια επιφυλάξεις όπως:



- Εκ του περιεχομένου του κειμένου διαπιστώνεται ασάφεια, αντίφαση και σύγχυση.





- Η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του





- Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του.



Η ανακοίνωση καταλήγει με προειδοποιήσεις για δυναμικές παρεμβάσεις: "Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή της. Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής.".



Στο μεταξύ, θετικές είναι οι εντυπώσεις από την επικείμενη χρήση της εν λόγω κάρτας από μερίδα πολιτών, όπως καταγράφεται στο διαδικτυακό τόπο της ανοιχτής διαβούλευσης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι η Κάρτα του Πολίτη θα απαλλάξει από γραφειοκρατικές ολιγωρίες και καθυστερήσεις στις εκδόσεις εγγράφων του δημοσίου. Άλλοι σημειώνουν μάλιστα, ότι με τον τρόπο αυτό «η πλαστογράφηση των ταυτοτήτων θα είναι δυσκολότερη».



Συγκεκριμένα, πολίτης σημειώνει ότι: «Ναι είμαι θετικός στο να εκδοθεί. Αν σημαίνει ότι έτσι θα ξεφορτωθούμε, ως δια μαγείας, τους μανδαρίνους και τους ενδιάμεσους του Δημοσίου. Αυτό όμως δείχνει ιδανικό (και ως εκ τούτου ανεφάρμοστο) γιατί αυτοκαταργεί τους διοικούντες».



Άλλος πολίτης καταθέτει υπέρ της χρήσης της κάρτας σε ταξίδια εντός της Ευρωζώνης, ενώ άλλος υπογραμμίζει ότι: «Η Κάρτα του Πολίτη και οι σκοποί της όπως περιγράφονται, θα συμβάλλουν στην βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης».



Στις προτάσεις που κατατίθενται στον ιστότοπο υπογραμμίζεται επίσης ότι: «η Κάρτα του Πολίτη μπορεί να αντικαταστήσει έγγραφα, βιβλιάρια, ένσημα εμπεριέχοντας όλους τους μοναδικούς αριθμούς ΑΦΜ, ΑΔΤ, ΑΜΚΑ, Εκλογικό Κωδικό, αριθμούς ασφαλισμένου στα ταμεία και τον ΟΑΕΔ, αριθμό διαβατηρίου κτλ. Επίσης θα πρέπει να εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της ΑΔΤ που ζητούνται από τις Δημόσιες Υπηρεσίες για να εκδώσουν έγγραφα και πιστοποιητικά και γενικά να μπορούν να ενεργούν με ταχύτητα. Θα ήθελα να χρησιμοποιείται σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Εφορίες, ΔΕΚΟ, Νομαρχίες, Δήμους, Τράπεζες κτλ. Σίγουρα μία από τις χρησιμότητες της πρέπει να είναι και η σύνδεσή της με την συλλογή αποδείξεων».



Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιδρούν στην έκδοση της Κάρτας του Πολίτη, θέτοντας ως πρόταγμα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.



«ΑΡΝΟΎΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την Κάρτα λόγω θρησκευτικής αντίληψης. ΑΡΝΟΎΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ λόγω κατάχρησης προσωπικών δεδομένων. ΑΡΝΟΎΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ λόγω επιπλέον εξόδων στο κράτος. ΑΡΝΟΎΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ είτε προαιρετικής χρήσης είτε υποχρεωτικής», αναφέρει χαρακτηριστικά πολίτης.



Άλλος πολίτης αναρωτιέται: «Η κάρτα θα έχει ΡΙΝ; Αν χαθεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον κακόβουλα; Ο ιδιώτης επιχειρηματίας που υποτίθεται θέλει να με προσλάβει στην δουλειά του και μου ζητήσει την κάρτα,σε τι ακριβώς πληροφορίες θα έχει πρόσβαση; Νομίζω ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την απόλυτη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Επίσης ο ιδιώτης επιχειρηματίας δεν είναι ανάγκη να έχει πρόσβαση -μέσω της κάρτας- σε όλες τις πληροφορίες εκτός από τις απολύτως αναγκαίες για να προσλάβει κάποιον».

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: